Мирослав Слабошпицький отримав премію Санденс Інституту на зйомку фільму «Люксембург»

Мирослав Слабошпицький отримав премію Санденс Інституту на зйомку фільму «Люксембург»

28 Січня 2015
5237
28 Січня 2015
18:10

Мирослав Слабошпицький отримав премію Санденс Інституту на зйомку фільму «Люксембург»

5237
Мирослав Слабошпицький отримав премію Санденс Інституту на зйомку фільму «Люксембург»
Мирослав Слабошпицький отримав премію Санденс Інституту на зйомку фільму «Люксембург»

27 січня український кінорежисер Мирослав Слабошпицький отримав премію Global Filmmaking Award від Санденс Інституту (Sundance Institute)  на створення свого майбутнього фільму «Люксембург». Про це повідомляє видання  Screen daily.

 

Окрім проекту пана Слабошпицького переможцями у конкурсі стали ще три стрічки: Be Safe I Love You  режисера Хаїфа Аль Мансура (Haifaa Al Mansour) з Саудівської Аравії, The Poet сомалійського поета та музиканта K'naan та польсько-німецька копродукція Rosebuds режисера Оскара Суловськи (Oskar Sulowski).

 

Нагороди були вручені новим цифровим телеканалом новин AJ +.

 

Кожен переможець премії Sundance Institute Global Filmmaking Award отримав 10 тисяч доларів, гарантовану участь у кінофестивалі «Санденс», право на один з 24 щорічних курсів навчальних лабораторій Санденс Інституту, а також постійну стратегічну підтримку з програми художнього кіно (Feature Film Program) цієї ж організації.

 

Фільм «Люксембург» стане другою повнометражною картиною режисера Мирослава Слабошпицького (його стрічка «Плем'я» отримала понад 30 міжнародних нагород, в тому числі премію «Європейське відкриття» Європейської кіноакадемії).

 

Стрічка «Люксембург» зніматиметься у Чорнобилі та розповість про життя людей в зоні відчуження в наші дні. Оператором-постановником картини став Валентин Васянович, якого неодноразово відзначали на міжнародних кінооглядах за роботу в кінофільмі «Плем'я». Продюсують фільм Анна Качко (стрічки «Уроки гармонії» та «Пригода») і Валентин Васянович.

 

Фільм «Люксембург» планується як міжнародна копродукція. Проект Мирослава Слабошпицького вже став переможецем сьомого конкурсного відбору кінопроектів для «Формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 рр» Держкіно України, був відібраний до офіційної програми 12-го «Берлінале копродакшн-маркет», який пройде в рамках 65-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. «Люксембург» також підтримав фонд Хуберта Балса при Міжнародному Роттердамському кінофестивалі.

 

Цього року «Санденс», який дедалі частіше називають світовим майданчиком незалежного кіно, відбувається в 30-й раз. Він триває з 22 січня до 1 лютого у Парк Сіті (штат Юта, США). Організатором кінофестивалю є Санденс Інститут, який був заснований в 1981 році року актором Робертом Редфордом і групою його однодумців для створення умов становлення незалежного американського кіно. Санденс Інститут є некомерційною організацією, яка займається відкриттям, розвитком та підтримкою незалежних кіно- і театральних художників з усього світу, а також представляє їхні нові роботи громадськості.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 24 січня на американському національному фестивалі незалежного кіно «Санденс» показали фільм «Російський дятел» режисера Чада Грасіа про історію українського художника, який хоче дізнатися, що саме стало причиною катастрофи 1986-го року у Чорнобилі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду