В Ужгороді редакцію приватної газети «Відомості міліції» виселяють із приміщення міліції

В Ужгороді редакцію приватної газети «Відомості міліції» виселяють із приміщення міліції

23 Січня 2015
5284
23 Січня 2015
19:55

В Ужгороді редакцію приватної газети «Відомості міліції» виселяють із приміщення міліції

5284
В Ужгороді редакцію приватної газети «Відомості міліції» виселяють із приміщення міліції
В Ужгороді редакцію приватної газети «Відомості міліції» виселяють із приміщення міліції

Начальник Ужгородського міськвідділу міліції наказав редакції приватної газети «Відомості міліції» виселитись із займаного раніше кабінету у приміщенні міліції в Ужгороді на пр. Свободи, 2. Таким чином вихід чергового номеру видання опинився під загрозою зриву, повідомляє Інститут масової інформації  (ІМІ) з посиланням на головного редактора газети Ігоря Стефанця.

 

З його слів, кабінет редакції свого часу безкоштовно надали, оскільки газета висвітлювала діяльність органів МВС, а до 2005 року була відомчим виданням УМВС України в Закарпатській області. ІМІ повідомляє, що газета «Відомості міліції» створена на Закарпатті у 1996 році з ініціативи нинішнього голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, який на той час керував закарпатською міліцією. До 2005 року видання було відомчим. У 2005 році на підставі наказу міністра МВС Юрія Луценка щодо виходу органів МВС із складу засновників ЗМІ засновником видання стало ТОВ «ВПЦ «Літопис-Захід».

 

Наразі Ігор Стефанець направив начальнику УМВС України в Закарпатській області Сергію Шараничу звернення, у якому виклав ситуацію, що склалася, і чекає відповіді.

 

Завідувач сектору зв'язків з громадськістю (СЗГ) Олег Подебрій у коментарі представнику ІМІ зазначив, що газета «Відомості міліції» є приватною структурою, яка жодного відношення до міліції немає.

 

Щодо виселення редакції, завідувач СЗГ сказав: «Приміщення належить міській раді і міліція орендує його як пункт охорони громадського порядку. Незрозуміло, з яких причин воно було надано в користування ТОВ ВПЦ «Літопис-Захід» без оплати оренди. Це незаконно. Міліція немає права комерційним структурам надавати безкоштовно приміщення. У даний час все приводиться до відповідності закону».

 

ІМІ нагадує, що наразі у штаті видання четверо співробітників. У «Відомостях міліції» інформація про правоохоронні органи подавалася, здебільшого, у суто позитивному контексті, доволі часто публікації щодо резонансних кримінальних подій готували самі співробітники міліції. Сьогодні, за інформацією із СЗГ, у них є договори з іншими ЗМІ, де публікується інформація про діяльність міліції та матеріали авторства співробітників міліції.

 

Нагадаємо, у Закарпатській області через економічні труднощі призупинив роботу тижневик «Срібна Земля-Фест».

 

«Детектор медіа»

Фото - з офіційного сайту УМВС України в Закарпатській області

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду