На премію ім.Лесі Українки претендують мультфільми «Птахи» та «Це наше і це твоє»

На премію ім.Лесі Українки претендують мультфільми «Птахи» та «Це наше і це твоє»

21 Січня 2015
7050
21 Січня 2015
16:26

На премію ім.Лесі Українки претендують мультфільми «Птахи» та «Це наше і це твоє»

7050
На премію ім.Лесі Українки претендують мультфільми «Птахи» та «Це наше і це твоє»
На премію ім.Лесі Українки претендують мультфільми «Птахи» та «Це наше і це твоє»

У номінації «Кінотвори для дітей і юнацтва» премії Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки висунуто два анімаційні проекти - «Птахи» Української студії анімаційних фільмів та «Це наше і це твоє» телеканалу «Плюсплюс». Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення та радіомовлення, який сформував перелік творів.

 

Премія присуджується у чотирьох номінаціях: літературні твори для дітей та юнацтва; художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва; театральні вистави для дітей та юнацтва та кінотвори для дітей та юнацтва. Розмір премії становить 10 тис. грн. у кожній номінації.

 

«Птахи» - це анімаційний фільм-притча Української студії анімаційних фільмів. Автором сценарію, режисером та художником-постановником проекту є І.М. Смирнова. Другим претендентом на здобуття цієї нагороди є анімаційний серіал «Це наше і це твоє» телеканалу «Плюсплюс» «ТОВ «Гравіс». Автор проекту - генеральний продюсер каналу І.А. Найда.

 

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» за премію змагатимуться два твори: дитяча комічна опера М. Лисенка «Коза-Дереза» Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка та вистава «Котигорошко» Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки.

 

26 книжок змагатимуться за здобуття перемоги у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» Серед них, зокрема, твори письменників Олега Чорногуза, Віктора Терена, Людмили Шутько. Загалом у переліку представлені книги 18 українських видавництв та видавництва «Домінант» з міста Коголето (Італія).

 

10 творів висунуто на здобуття премії ім. Лесі Українки у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва». Це книги видавництва «АВІАЗ» в оформленні Яни Кернер-Вернер, дитячі книги видавництва «Майстер клас» в оформленні Галини Зінько, Галини Бодякової, Наталі Дерев'янко та інших.

 

З повним переліком номінантів премії можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, минулого року за результатами таємного голосування в номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» перемогу здобув творчий колектив повнометражного дитячого фільму «Іван Сила».

 

Премія Кабінету міністрів України ім.  Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджується щороку до дня народження Лесі Українки, 25 лютого, за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Статус урядової вона отримала 14 січня 2004 року.

 

Лауреатами премії Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки свого часу стали дитячі письменниці Тамара Коломієць і Марія Пономаренко, художники Владислав Єрко і Марина Пузиренко, творчі колективи Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка за виставу «Кайдашева сім‘я» за твором І.Нечуя-Левицького та Рівненського академічного обласного театру ляльок за виставу «Лісова пісня», а також режисери Роман Ширман і Олена Фетісова за художній фільм «Прикольна казка», Оксана Карпус за анімаційний фільм «Театральний роман» та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду