«Тиждень українського кіно» на підтримку Олега Сенцова пройде у Грузії

«Тиждень українського кіно» на підтримку Олега Сенцова пройде у Грузії

21 Січня 2015
4143
21 Січня 2015
13:50

«Тиждень українського кіно» на підтримку Олега Сенцова пройде у Грузії

4143
«Тиждень українського кіно» на підтримку Олега Сенцова пройде у Грузії
«Тиждень українського кіно» на підтримку Олега Сенцова пройде у Грузії

З 29 січня до 1 лютого в Тбілісі відбудеться «Тиждень українського кіно» на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують за гратами у Росії за звинуваченням у тероризмі. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

Благодійні покази підтримав Національний кіноцентр Грузії. Українське кіно представлятимуть організатор показів Анна Паленчук і режисер фільму «Поводир» Олесь Санін.

 

«Після того, як 26 грудня Лефортовський суд подовжив термін арешту Олега до 11 квітня, ми зрозуміли, що зараз вкрай важливо не спинятися і винести благодійні покази на новий рівень. Першими відгукнулися наші грузинські колеги», - коментує Анна Паленчук.

 

У Грузії буде представлено фільм «Гамер» Олега Сенцова, «Поводиря» Олеся Саніна, «Параджанова» Олени Фетісової та Сержа Аведікяна та документальну срічку творчого об'єднання «Вавилон'13» «Сильніше, ніж зброя». Розпочнеться «Тиждень українського кіно» 29 січня в тбіліському кінотеатрі «Руставелі». Також плануються покази в кінотеатрі «Колга» та в Будинку кіно. Час кіносеансів - 19.00.

 

Нагадаємо, восени 2014 року «Тиждень українського кіно на підтримку Сенцова» з пройшов у 10 містах України. Метою благодійних показів було допомогти Олегу Сенцову та його родині, а також відкрити сучасне українське кіно для масового глядача.

                                              

Олег Сенцов - український кінорежисер, активіст Майдану. Він відкрито виступав за єдність України і допомагав українським військовим у Криму під час анексії. У травні 2014 був заарештований ФСБ Росії. Зараз режисер знаходиться в московській в'язниці Лефортово за звинуваченням у тероризмі. Олегу Сенцову загрожує 20 років позбавлення волі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4143
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду