Стець заявляє, що Мінінформполітики фінансуватиметься крім держбюджету також із зарубіжних грантів

Стець заявляє, що Мінінформполітики фінансуватиметься крім держбюджету також із зарубіжних грантів

20 Січня 2015
4038
20 Січня 2015
18:24

Стець заявляє, що Мінінформполітики фінансуватиметься крім держбюджету також із зарубіжних грантів

4038
Стець заявляє, що Мінінформполітики фінансуватиметься крім держбюджету також із зарубіжних грантів
Стець заявляє, що Мінінформполітики фінансуватиметься крім держбюджету також із зарубіжних грантів

Для фінансування Міністерства інформаційної політики України буде створено офіційний фонд, на який перераховуватимуть кошти фонди, комерційні структури, а також неурядові організації інших країн. Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець сказав в інтерв'ю виданню «Главком».

 

«При міністерстві буде створено офіційний фонд, на який будуть заходити кошти від фондів, комерційних організацій, грантів, громадян України», - зазначив він.

 

Він повідомив, що закордонними грантодавцями стануть неурядові організації інших країн. «Зараз іде процес перемовин, тому називати країни я не можу. Якщо ми не домовимося, скажуть, що я не зробив чогось. Спочатку ми домовимося, потім оприлюднимо, і всі зможуть це побачити», - сказав він.

 

Юрій Стець заявив, що інформація про всі ці організації буде подана на сайті міністерства, який має запрацювати за 2 тижні. «Усе буде прозоро і зрозуміло», - запевнив міністр.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у державному бюджеті України на 2015 рік передбачено понад 20 млн грн на фінансування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, 4 млн грн на фінансування новоствореного Міністерства інформаційної політики та 1 млн грн на підтримку забезпечення позитивного іміджу України.

 

Міністра також запитали про критику на адресу ідеї міністерства від ОБСЄ. Нагадаємо, 3 грудня минулого року представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила занепокоєння створенням в Україні Міністерства інформаційної політики.

 

«Так, звісно, відомо, що Дуня Міятович критикувала. Але це лише означає, що якщо мені не вдасться їх переконати, коштів від ОБСЄ я не отримаю і це єдине, що означає ця критика. До того ж, такі застереження щодо створення цього міністерства ми чули тільки від неї і ні від кого більше», - відповів пан Стець.

 

Нагадаємо, 2 грудня 2014 року Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики.

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію журналістів.

 

Своє занепокоєння створенням в Україні державного органу з контролю інформації окрім представника ОБСЄ висловили Міжнародна і Європейська федерації журналістівКомітет захисту журналістів«Репортери без кордонів».

 

В Україні протии створення так званого «міністерства правди» виступили рух «Стоп цензурі!»,Незалежна медіапрофспілка Українижурналісти та експерти-міжнародники.

 

Про свій протест проти створення Міністерства інформполітики заявили українські журналісти в регіонах - у ЧернівцяхКіровоградіЗапоріжжіМиколаєвіСумахХаркові.

 

14 січня Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову, згідно з якою створено Міністерство інформаційної політики України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду