Сайт Міністерства інформполітики з’явиться за два тижні – Стець

Сайт Міністерства інформполітики з’явиться за два тижні – Стець

20 Січня 2015
6002
20 Січня 2015
18:07

Сайт Міністерства інформполітики з’явиться за два тижні – Стець

6002
Сайт Міністерства інформполітики з’явиться за два тижні – Стець
Сайт Міністерства інформполітики з’явиться за два тижні – Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що сайт нового відомства з усією інформацією про його діяльність з'явиться за два тижні. Про це він сказав у інтерв'ю виданню «Главком», опублікованому 20 січня.

 

«Положення, структура і штат будуть викладені на сайті міністерства, щойно воно почне працювати. Протягом наступного тижня ми зробимо робочий сайт міністерства, де будуть усі документи: усі люди, прізвища, їх біографії й декларації та всі витрати коштів міністерством. Усе це буде на сайті та соціальних мережах», - розповів пан Стець.

 

Нагадаємо, попередній проект положення міністерства було оприлюднено 10 грудня 2014 року. 14 січня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, згідно з якою було створено Міністерство інформаційної політики України та затверджено «після публічного обговорення» відповідне положення. У повідомленні Кабміну зазначалося, що в розробці положення про Мінінформ враховано зауваження НСЖУ, НМПУ, УАВПП і НАМ, проте згодом зсувалося, що організації зауважень не подавали.

 

Журналістка «Главкома» Анна Черевко запитала пана Стеця щодо змін, які будуть внесені в текст положення.

 

«Уряд вносить зміни, виходячи з положення про роботу Кабміну. Будь-яка постанова про положення будь-якого міністерства проходить узгодження з Міністерством фінансів, Міністерством економіки, Міністерством юстиції та Фондом держмайна. Вони вносять не контентні правки, а юридичні правки. Жодне з положень, яке вносили медіа-юристи та експерти не буде викреслено. Є багато технічних питань, які мають пройти узгодження із іншими законами України та положеннями про інші органи виконавчої влади», - відповів Юрій Стець.

 

На запитання «Чому положення не можна оприлюднити зараз?» міністр відповів, що згідно процедури, постанова буде офіційно оприлюднена після підписання. «Жодного порушення та зайвої копійки там немає», - запевнив він.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 грудня 2014 року Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики.

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію журналістів.

 

Своє занепокоєння створенням в Україні державного органу з контролю інформації висловили представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, Міжнародна і Європейська федерації журналістівКомітет захисту журналістів«Репортери без кордонів».

 

В Україні протии створення так званого «міністерства правди» виступили рух «Стоп цензурі!»,Незалежна медіапрофспілка Українижурналісти та експерти-міжнародники.

 

Про свій протест проти створення Міністерства інформполітики заявили українські журналісти в регіонах - у ЧернівцяхКіровоградіЗапоріжжіМиколаєвіСумахХаркові.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду