Представників «Правого сектора», які приїздили на ZIK, відсторонено

Представників «Правого сектора», які приїздили на ZIK, відсторонено

18 Січня 2015
9663
18 Січня 2015
14:24

Представників «Правого сектора», які приїздили на ZIK, відсторонено

9663
Представників «Правого сектора», які приїздили на ZIK, відсторонено
Представників «Правого сектора», які приїздили на ZIK, відсторонено

Після інциденту із київською студією ZIK київський обласний осередок «Правого сектора» на чолі з Ігорем Мазуром («Тополею») відсторонено від виконання обов'язків. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів керівник київського департаменту журналістських розслідувань Денис Бігус.

 

Таке рішення було прийнято на загальних зборах Київської обласної організації «Правого сектора» 17 січня 2015 року «через діяльність, несумісну з засадами українського націоналізму». Для вивчення ситуації створена тимчасова слідча комісія за участі членів Центрального проводу Андрія Бондаренка та Діани Камлюк. Контрольно-ревізійну функцію покладено на Олену Самбул («Марусю Звіробій»), організаційно-кадрову політику - на Володимира Губка.

 

Нагадаємо, 16 січня до київської студії ZIK прибули з десяток бійців, що назвалися «Правим сектором». За словами пана Бігуса, вони назвали ZIK корупційним каналом через те, що його журналісти нібито образили Ігоря Миколайчика. У ЗМІ пана Миколайчика називають заступником куратора Київської області від «Правого сектору» Ігоря Мазура, уточнює сайт ZIK.

 

Також, як додав пан Бігус, бійці «Правого сектора» звинуватили ZIK у тому, що канал буцімто захищає прокурора Дарницького району Києва Сергія Дворака. Сам Денис Бігус із цим звинуваченням не погодився.

 

Висували претензії бійці й до охоронця та адміністратора студії, зазначив журналіст.

 

Завершився інцидент тим, що силовики поїхали із ZIKа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду