Наклад випуску Charlie Hebdo стане рекордним в історії французької преси

Наклад випуску Charlie Hebdo стане рекордним в історії французької преси

18 Січня 2015
4406
18 Січня 2015
14:13

Наклад випуску Charlie Hebdo стане рекордним в історії французької преси

4406
Наклад випуску Charlie Hebdo стане рекордним в історії французької преси
Наклад випуску Charlie Hebdo стане рекордним в історії французької преси

Редакція сатиричного тижневика Charlie Hebdo заявила, що опублікує число, видане цієї середи після вчиненого ісламістами в редакції теракту, накладом 7 млн. примірників, повідомив сайт Paris Match.

 

На його обкладинці - малюнок пророка Мухаммеда, з ока якого крапає сльоза. На малюнку напис «Усе прощено».

 

Це спеціальне число спочатку вийшло накладом 700 тис. примірників і було розкуплене за декілька хвилин. У зв'язку з шаленою популярністю видання було оголошено про збільшення накладу спочатку до 3 млн., а потім до 5 млн. примірників.   

 

Остання цифра - 7 млн. рекордна в історії французької інформаційної преси, відзначає з посиланням на медійних дослідників Paris Press.

 

«Від середи до суботнього ранку було розповсюджено 2,7 млн. примірників тижневика. Майже усі вони вже розпродані», - заявила Agence France-Presse компанія-дистриб'ютер сатиричного видання MLP.

 

Сотні тисяч примірників придбали підприємства, установи й громади.

 

Згідно з тим же джерелом, тепер у більшості кіосків - брак накладу сатиричного часопису, а списки запитів на нього - «абсолютно виняткові».

 

Наступного понеділка зранку буде доправлено ще мільйон примірників, інформує Paris Match.

 

Величезний попит, що обчислюється цифрою 600 тис.-700 тис. примірників, існує також за кордоном - від Індії до Австралії.

 

Тижневик наводить порівняльні цифри. До теракту, що обернувся фантастичним сплеском популярності тижневика, редакція Charlie Hebdo продавала щотижня усього 30 тис. примірників. З них приблизно 5 тис. - за кордоном.  

 

На тлі його теперішньої популярності існує різкий контраст. Число Charlie Hebdo з малюнком пророка  Мухаммеда на обкладинці, відзначає Paris Match, викликала у декількох мусульманських країнах протести з проявами насильства і жертвами.

 

Очевидну моральну суперечливість ситуації, що виникла й набула тривалого міжнародного резонансу, засвідчують висловлювання Папи Римського Франциска. Відповідаючи під час польоту зі Шрі Ланки до Філіппін на запитання французького журналіста, він заявив, що вважає свободу релігії та свободу слова «фундаментальними правами людини». Однак свобода слова, з його погляду, «не є безмежною».

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду