На сайті кінотеатру «Жовтень» можна купити благодійні квитки на майбутні сеанси

На сайті кінотеатру «Жовтень» можна купити благодійні квитки на майбутні сеанси

16 Січня 2015
7299
16 Січня 2015
17:41

На сайті кінотеатру «Жовтень» можна купити благодійні квитки на майбутні сеанси

7299
На сайті кінотеатру «Жовтень» можна купити благодійні квитки на майбутні сеанси
На сайті кінотеатру «Жовтень» можна купити благодійні квитки на майбутні сеанси

З 14 січня відкрито продаж благодійних квитків на майбутні сеанси столичного кінотеатру «Жовтень», який постраждав від підпалу. Про це зазначається на сторінці  кінотеатру у Facebook.

 

Перераховувати гроші на відновлення будівлі кінотеатру пропонується через сайт «Жовтня».

 

«Благодійна акція! Збір цільових пожертвувань на відновлення кінотеатру "Жовтень"! Купон дає право благодійнику придбати пільговий кінобілет на сеанс у відновленому кінотеатрі "Жовтень". Один купон дає право на придбання одного кінобілета. Купон дійсний протягом шести місяців з дня відкриття кінотеатру "Жовтень" після капітального ремонту», - йдеться на сайті кінотеатру.

 

Запропонований внесок - 40 грн. - дорівнює ціні на один квиток в кіно.

 

«Незважаючи на те, що пожежа сталася майже три місяці тому, чиновники досі не визначили замовника відбудови приміщення кінотеатру, який перебуває у комунальній власності. Отже, немає кошторису відновлення, а зібрані кошти будуть направленні на збереження та відновлення будівлі з подальшим інформуванням громади про конкретні статті витрат», - зазначається в повідомленні у Facebook.

 

Нагадаємо, 27 листопада Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень».  «У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси», - заявив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев. За його словами, суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність та обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення у встановленому законом порядку орендних відносин.

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

13 листопада Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

7 жовтня цього року Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень».

 

Влітку цього року, за даними Людмили Горделадзе, кінотеатр пройшов комісію, яка мала затвердити всі формальності для підписання нового договору оренди Київради з ТОВ «Кіноман». Однак Київрада тоді не ухвалила цього рішення.

 

Раніше пані Горделадзе заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень». За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду