У Херсоні влада демонтувала пам’ятник більшовицькій газеті «Іскра»

У Херсоні влада демонтувала пам’ятник більшовицькій газеті «Іскра»

14 Січня 2015
3748
14 Січня 2015
10:44

У Херсоні влада демонтувала пам’ятник більшовицькій газеті «Іскра»

3748
У Херсоні влада демонтувала пам’ятник більшовицькій газеті «Іскра»
У Херсоні влада демонтувала пам’ятник більшовицькій газеті «Іскра»

13 січня у Херсоні працівники комунального підприємства «Гарантія» за дорученням міського голови Володимира Миколаєнка зняли барельєф Володимира Леніна і напис «Іскра» зі стели в Гімназичному сквері міста. Про це повідомляє газета «День».

 

Синьою фарбою комунальники замалювали напис з довідкою щодо встановлення пам'ятника на честь газети «Іскра».

 

Напередодні демонтажу херсонська Самооборона та місцевий осередок «Правого сектору» оголосили в соцмережах акцію з приведення у «належний стан» пам'ятки радянського періоду. «Запрошуємо усіх патріотів у середу 14.01.2015 о 16:00. Збір біля пам'ятника «Іскра». Внесіть свій внесок у історію. Беріть з собою все що може допомогти націоналістам (кувалди, ломи і так далі). Також запрошений Мер Херсона», - йшлося у повідомленні.

 

«День» зазначає, що міська влада вирішила провести демонтаж, аби попередити непідконтрольне руйнування  в центі міста і запобігти можливим сутичкам.

 

«Я схвально ставлюся до такого рішення. Активісти звернули на це увагу влади і вона оперативно відреагувала. Ми продовжимо нашу роботу щодо очищення Херсона від комуністичних пам'яток. Якщо влада робитиме це самотужки - добре, якщо потрібна наша допомога, ми готові», - сказав очільник херсонської Самооборони Денис Лошкарьов.

 

Нагадаємо, 17 грудня у Херсоні працівники обласної державної ТРК «Скіфія», провівши профспілкові збори, ухвалили звернення до Президента України Петра Порошенка з проханням зберегти державну структуру ОДТРК у процесі створення Суспільного мовника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду