Фотохудожник із Харкова Борис Михайлов здобув Кайзерівську премію

Фотохудожник із Харкова Борис Михайлов здобув Кайзерівську премію

10 Січня 2015
4022
10 Січня 2015
13:00

Фотохудожник із Харкова Борис Михайлов здобув Кайзерівську премію

4022
Фотохудожник із Харкова Борис Михайлов здобув Кайзерівську премію
Фотохудожник із Харкова Борис Михайлов здобув Кайзерівську премію

Український фотохудожник Борис Михайлов став лауреатом міжнародної премії Goslarer Kaiserring за 2015 рік, повідомляє Deutsche Welle.

 

Вручення премії відбулося 9 січня у східно-німецькому місті Гослар. В оркомітеті Goslarer Kaiserring Бориса Михайлова назвали «одним із провідних хроністів радянського та пострадянського суспільства».

 

Борис Михайлов почав свій творчий шлях у Харкові. З перших знімків цікавиться насамперед соціальною тематикою. На Заході найвідомішими є його цикл фотографій безпритульних Харкова та людей, які після розпаду Радянського Союзу не змогли знайти своє місце у житті та забезпечити собі гідне існування у новій соціальній системі. Лауреат численних міжнародних премій. Членом Академії мистецтв у Берліні. Нині мешкає й працює у Харкові та Берліні.

 

Кайзерівська премія міста Гослар не має призового фонду. Вважається однією з найвідоміших нагород у світі сучасного образотворчого мистецтва. До складу журі входять впливові музейні діячі, куратори та мистецтвознавці, а серед колишніх лауреатів є чимало найвідоміших діячів сучасного образотворчого мистецтва.

 

Нагорода міста Гослар - це золоте кільце з аквамарином, на якому вирізьблено зображення німецького імператора Генриха ІV, на честь якого премію назвали «кайзерівською». Премію вручають з 1975 року. Її лауреатами були німецький художник і теоретик постмодернізму Йозеф Бойс, американсько-корейський засновник відеоарту Нам Джун Пайк, московський концептуаліст Ілля Кабаков, американський кінематографіст Девід Лінч, творець серії експериментальних відеофільмів «Кремастер» Метью Барні та інші. З 1984 року вручається також і кайзерівська стипендія для художників-початківців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4022
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду