В Ірані журналістам не дали провести акцію підтримки Charlie Hebdo

В Ірані журналістам не дали провести акцію підтримки Charlie Hebdo

8 Січня 2015
4832

В Ірані журналістам не дали провести акцію підтримки Charlie Hebdo

4832
В Ірані журналістам не дали провести акцію підтримки Charlie Hebdo
В Ірані журналістам не дали провести акцію підтримки Charlie Hebdo

Сили безпеки у Тегерані завадили іранським журналістам провести акцію вшанування убитих терирстами співробітників сатиричного тижневика Charlie Hebdo, повідомляє «Радіо Свобода».

 

У четвер, 8 січня, співробітники мас-медіа Ірану намагалися зібратися побіля будівлі, у якій базувалася Асоціація іранських журналістів, допоки колишній президент Махмуд Ахмадінежад не закрив її у 2009 році. (З того часу ця будівля стоїть опечатана). Але, як розповідають очевидці, поліція та сили безпеки не дозволили журналістам провести акцію.

 

Президент Ірану Хасан Роугані після того, як був обраний у червні 2013 року, пообіцяв докласти усіх зусиль для відновлення роботи Асоціації журналістів та інших організацій, закритих за часів Ахмадінежада.

 

Але консервативне судочинство Ірану у жовтні 2013 року продовжило заборону цієї асоціації, до якої входить 4 тисячі членів.

 

Акції на підтримку Charlie Hebdo проходять в усьому світі. 

 

Нагадаємо, озброєний напад на редакцію стався 7січня вдень в центрі Парижа. Загинуло 12 людей, десять з яких є співробітниками редакції журналу Charlie Hebdo, два загиблих - поліцейські. Ще 11 отримали поранення. Четверо поранених перебувають у критичному стані. Серед загиблих також відомі французькі карикатуристи: Жан Кабю, відомий карикатурист, мультиплікатор і актор коміксів, ветеран карикатуристики Жорж Волинські і Бернар Вельяк, відомий під псевдонімом Тінью.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду