5 січня – прем’єра художньої стрічки про місто Тячів та показ короткометражної документалки про закарпатську партизанку

5 Січня 2015
5082

5 січня – прем’єра художньої стрічки про місто Тячів та показ короткометражної документалки про закарпатську партизанку

5082
5 січня – прем’єра художньої стрічки про місто Тячів та показ короткометражної документалки про закарпатську партизанку

5 січня в місті Тячеві на Закарпатті відбудеться прем'єра фільму В'ячеслава Бігуна «Місто Ангела», повідомив «Детектор медіа» автор.

 

Фільм розповідає про пригоди іноземного дослідника в Україні, якого манить у Закарпаття неймовірна сила. З'ясування її суті стає його мрією. На шляху іноземець зустрічає ангела у людській подобі, знайомиться з традиціями краю, минулим Тячева, між тим здійснюючи й свою мрію.

 

Фільм переважно знято в Тячеві - давньому містечку на правому березі річки Тиси, що на кордоні з Румунією, неподалік географічного центру Європи. Останній позначає історичний знак із каменя, встановлений після ретельного дослідження ще в 1887 році, в часи Австро-Угорської імперії.

 

Фільм підтримала місцева громада, зокрема Тячівська міська рада, а спродюсували - «ДажБогФільм» та «КрулькоСтудіо». Планується й виробництво оригінального документального фільму про місто.

 

У фільмі переважно зайняті непрофесійні актори краю. Роль іноземця виконав американський дослідник Шон Вільямс. У фільмі спілкуються різними мовами (українською, англійською та угорською), використовується русинський діалект.

 

 

 

 

Водночас із прем'єрою «Міста Ангела» планується показ фільму В'ячеслава Бігуна «Я і є Вона» - про долю закарпатської партизанки Василини.

 

В'ячеслав Бігун - кінематографіст і правник, режисер, зокрема, таких фільмів: «Мати. В ім'я мільйонів» (за мотивами оповідання О. Довженка), «Серце мами Гонгадзе», «Пенальті правосуддя», «Довженко. Українських Гомер кіно».

 

IMDb-сторінка фільму

Facebook-сторінка фільму

Подія на Facebook

 

Контакти: slavik@bihun.info, 097 516 7055 (виконавчий продюсер).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду