Тижневик «Культура і життя» визначив переможців премії «Обличчя року»

Тижневик «Культура і життя» визначив переможців премії «Обличчя року»

30 Грудня 2014
5359
30 Грудня 2014
11:43

Тижневик «Культура і життя» визначив переможців премії «Обличчя року»

5359
Тижневик «Культура і життя» визначив переможців премії «Обличчя року»
Тижневик «Культура і життя» визначив переможців премії «Обличчя року»

Першими лауреатами щорічної премії «Обличчя року» від української газети  «Культура і життя» Міністерства культури України стали культуролог Наталія Мусієнко, письменник Андрій Курков та благодійник Олег Свірко. Про це «Детектор медіа» повідомив головний редактор часопису Анатолій Сєриков.

 

Власник потужного поліграфічного холдингу «МЕГА-Поліграф» бізнесмен Олег Свірко одним із перших почав опікуватися потребами української армії в зоні АТО, постачаючи туди необхідні речі. На рахунку  його волонтерського об'єднання також є низка гуманітарних акцій для мешканців звільнених територій, зокрема й випуск додаткових тиражів популярних українських газет.

 

Тексти колумніста газети «Культура і життя» письменника Андрія Куркова, на думку редактора часопису, вирізнялися гостротою, чимало з них було присвячено заувагам щодо культурного життя України. «Участь Андрія Куркова  в багатьох міжнародних заходах за кордоном засвідчила ступінь визнання і поваги до автора «Щоденника Майдану» - найпопулярнішої в світі книги про українську Революцію Гідності», - вважає пан Сєриков. Олег Свірко долучився до ініціативи журналістів Національного газетно-журнального видавництва «Другий фронт АТО - допомога дітям Слов'янська».

 

Культуролога Наталію Мусієнко Анатолій Сєриков називає науковцем зі світовим ім'ям, яка активно і достойно представляє нашу країну закордоном. Пані Мусієнко працює в  Інституті проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, є  членом Вченої ради Інституту Кеннана Міжнародного центру підтримки науковців імені Вудро Вілсона у Вашингтоні, стипендіатом Програми міжнародних академічних наукових обмінів імені Фулбрайта і членом правління благодійної організації «Українське фулбрайтівське коло», а також членом Ради європейської  організації «Europa Nostra» і Міжнародної федерації кінопреси  (FIPRESCI).

 

Редактор звертає увагу, що дослідниця  активно залучала ці поважні інституції до своїх кураторських проектів у царині сучасного арту для промоції України, окреслення феномену Революції Гідності. «Її роботи, присвячені ролі креативу в громадському русі та впливу мас-медіа на формування суспільної свідомості, були дочасною відповіддю на інформаційну навалу північного сусіда», - вважає Анатолій Сєриков.

 

Прес-конференція з нагоди презентації відзнаки «Обличчя року» та її вручення першим лауреатам відбудеться 30 грудня о 14.30.

 

Співзасновниками премії тижневика «Культура і життя» є фундація Героя України, академіка Петра Тронька, видавничий дім «Пам'ятки України», та інші видання ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» - «Українська культура», «Пам'ятки України» та нові журнали «Inside Kyiv» «Киев и не только».

 

«Культура і життя» - загальнодержавна українська щотижнева газета, засновником якої є Міністерство культури України, а видавцем ДП «Національне газетно-журнальне видавництво». Під назвою «Культура і життя» часопис виходить з травня 1965 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду