Латвія переконує ЄС виділити кошти на європейський російськомовний телеканал

Латвія переконує ЄС виділити кошти на європейський російськомовний телеканал

28 Грудня 2014
4509
28 Грудня 2014
15:54

Латвія переконує ЄС виділити кошти на європейський російськомовний телеканал

4509
Латвія переконує ЄС виділити кошти на європейський російськомовний телеканал
Латвія переконує ЄС виділити кошти на європейський російськомовний телеканал

Латвія намагається переконати Європейський Союз виділити кошти на створення європейського російськомовного телеканалу. Про це журналістам повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич, передає РІА «Новости».

 

«Латвія разом з партнерами намагається переконати ЄС виділити кошти на створення телеканалу російською мовою, на якому не буде пропаганди, а будуть точні та дуже акуратні новини і факти», - сказав міністр в інтерв'ю латвійським ЗМІ.

 

На думку керівника латвійського МЗС, на каналі повинен бути присутнім і розважальний елемент, оскільки люди цілодобово не дивляться в телевізорі на «балакучі голови» і не слухають новини.

 

«Має бути розуміння того, що ми повинні працювати з усіма російськими громадами не лише в країнах Балтії. Також потрібно працювати із суспільством, щоб зрозуміти, наскільки адекватне нормативне регулювання, обережне відносно телекомпаній третіх країн. Можливо, в межах головування в ЄС ми поставимо питання про уточнення низки директив», - сказав пан Ринкевич.

 

Нагадаємо, раніше уряд Естонії вирішив виділити гроші на створення нового російськомовного телеканалу на базі суспільно-правового мовлення. Телеканал очолить член правління Естонського національного телерадіомовлення (ERR) Айнар Руусаар.

 

Тим часом український бізнесмен Павло Єлізаров, голова координаційної ради «Савік Шустер студії», планує запустити супутниковий телеканал Pravda Russian World Channel, яким хоче зруйнувати монополію російських пропагандистських телеканалів у світі.

 

Ще влітку МЗС Чехії виступило з ініціативою створення телекомпанії, яка транслюватиме інформаційні програми в Україні російською мовою і буде конкурувати з російськими телеканалами. Цей намір підтримують інші країни Вишеградської четвірки - Польща, Словаччина та Угорщина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду