Путін не відповів журналісту УНІАН, коли Росія припинить посилати військових на Донбас і звільнить Сенцова (ВІДЕО)

Путін не відповів журналісту УНІАН, коли Росія припинить посилати військових на Донбас і звільнить Сенцова (ВІДЕО)

18 Грудня 2014
6570
18 Грудня 2014
16:26

Путін не відповів журналісту УНІАН, коли Росія припинить посилати військових на Донбас і звільнить Сенцова (ВІДЕО)

6570
Путін не відповів журналісту УНІАН, коли Росія припинить посилати військових на Донбас і звільнить Сенцова (ВІДЕО)
Путін не відповів журналісту УНІАН, коли Росія припинить посилати військових на Донбас і звільнить Сенцова (ВІДЕО)

Сьогодні,18 грудня, під час традиційної Великої прес-конференції для ЗМІ у Москві президент Росії Володимир Путін не дав відповіді на запитання журналіста українського інформаційного агентства УНІАН Романа Цимбалюка щодо того, коли Росія припинить «каральну операцію» проти населення Донбасу. Про це повідомляє УНІАН.

 

«Ви проводите каральну операцію на сході України, в основному проти російськомовного населення. Коли ви припините посилати російських військових і що ви можете сказати матерям загиблих російських офіцерів і солдатів? І коли ви відпустите льотчицю Савченко?», - запитав журналіст.

 

Після отримання питання президент Росії Володимир Путін не дав конкретної відповіді Роману Цимбалюку. Він лише зазначив, що в РФ, як в президентській республіці, усе вирішує президент.

 

«Що стосується, хто і за що несе відповідальність: у нас в Росії, власне кажучи, як майже і в будь-якій президентської республіки, за все відповідає президент. А що стосується військовослужбовців - за їхню долю відповідає верховний головнокомандувач, звертаю увагу, у нас це одне і теж обличчя. Всі люди, які за покликом серця виконують свій обов'язок або добровільно беруть участь у воєнних діях в тому числі і на південному сході України, не є найманцями, бо вони за це гроші не отримують. В нашій суспільній свідомості, те, що відбувається на південному сході України справді є каральною операцією, але її проводить сьогоднішня київська влада, а не навпаки», - сказав Володимир Путін.

 

Для українських ЗМІ журналіст Роман Цимбалюк став героєм дня

 

Нагадаємо, президент РФ під час прес-конференції 18 грудня висловився щодо другого питання Романа Цимбалюка, що стосувалося ув'язнення в Росії української льотчиці Надії Савченко, яку у Росії звинувачують у причетності до загибелі журналістів телеканалу «Россия 1».

 

Журналіст УНІАН запитав у Володимира Путіна також про долю українського режисера Олега Сенцова та «як мінімум тридцять українських військовополонених, яких ви утримуєте на території Росії в різних СІЗО». 

 

«Ми не вважаємо їх ніякими полоненими, вони утримуються у нас в місцях позбавлення волі, щодо них проводиться попереднє слідство у підозрі про їх причетність до терористичної діяльності», - заявив президент РФ.

 

 

Нагадаємо, громадяни України Олег Сенцов, Олексій Чірній, Геннадій Афанасьєв та Олександр Кольченко 11 травня були викрадені Федеральною службою безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) з території окупованої РФ Автономної Республіки Крим за звинуваченням у тероризмі. Після викрадення їх доправили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. Проти них порушили кримінальну справу, звинувачуючи у терористичній діяльності.

 

Суд у Росії заявляв, вважає всіх чотирьох арештованих громадянами Російської Федерації тому, що вони як жителі Криму набули громадянства Росії автоматично, не написавши своєчасно заяву про відмову від російського громадянства. 12 грудня Генеральна прокуратура РФ змінила думку щодо громадянства трьох викрадених кримчан, знову заявивши, що вони можуть вважатися громадянами Росії. Олег Сенцов заявив на суді 7 липня, що під час допиту в приміщенні колишнього Сімферопольського СБУ до нього застосовували тортури, побиття та приниження, що мали на меті отримання свідчень проти керівництва Майдану та України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6570
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Майданфоревер
3409 дн. тому
За этой всей суетой не заметили, как в Кривом Роге Вилкул и Ахметов пакуют местных майдановцев! Активистов увозят в райотделы за то, что они обвиняют Метинвест в пособничестве террористам: http://bit.ly/1GUn6ea А вы тут про Путина! Под носом что творится не замечаете.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду