Стець внесе до Кабміну проект положення про Міністерство інформаційної політики цього тижня

Стець внесе до Кабміну проект положення про Міністерство інформаційної політики цього тижня

10 Грудня 2014
5603
10 Грудня 2014
17:53

Стець внесе до Кабміну проект положення про Міністерство інформаційної політики цього тижня

5603
Стець внесе до Кабміну проект положення про Міністерство інформаційної політики цього тижня
Стець внесе до Кабміну проект положення про Міністерство інформаційної політики цього тижня

Міністр інформаційної політики Юрій Стець має намір внести на розгляд Кабінету Міністрів України проект положення про своє міністерство цього тижня. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Пан Стець повідомив «Детектор медіа», що до п'ятниці, 12 грудня, він приймає пропозиції та поправки громадськості та народних депутатів до вже другого проекту положення, який він презентував 10 грудня в Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики (цей документ напередодні оприлюднив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія).

 

Водночас виступаючи на засіданні Комітету, пан Стець не згадував про такі стислі строки.

 

«Розробляючи це положення, ми узгоджували його з медіаюристами - це Тарас Шевченко та Ігор Розкладай. Так само це обговорювалося з медіаменеджерами, і ми будемо зустрічатися з ними найближчі два дні. І так само в найближчі два дні, можливо, в неділю, я буду говорити з медіапрофспілкою, пропонуючи їм вносити зміни. І тільки після цього, за розуміння того, що всі зацікавлені сторони з критичними зауваженнями, а не з огульною критикою (ні, тому що ні) будуть враховані, це положення буде вноситися до Кабінету Міністрів. Наголошую, всі пункти, які стосувалися або могли стосуватися в теорії впровадження якоїсь цензури, були вилучені медіаюристами», - заявив пан Стець на засіданні.

 

На запитання голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар чи буде міністр враховувати застереження депутатів, Юрій Стець відповів, що він прийматиме пропозиції та поправки: «Саме із цим і пов'язана моя присутність на комітеті - щоб зараз члени профільного комітету внесли свої пропозиції». «Закон про створення міністерства звучить, що це компетенція Кабінету Міністрів. Але розуміючи, що я маю співпрацювати з комітетом, я й запропонував вам внести правки», - додав він.

 

На запитання Вікторії Сюмар, які є терміни в депутатів для пропозицій, Юрій Стець відповів: «Це залежить від вас. І від того, як швидко ви готові це робити. Немає терміну пропозицій».

 

Вікторія Сюмар запропонувала членам Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики протягом цього тижня напрацювати пропозиції до проекту положення, зібрати їх у секретаріаті комітету та офіційно передати міністру.

 

Нагадаємо, 10 грудня генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook виклав проект положення про Міністерство інформаційної політики України.

 

10 грудня міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що його міністерство буде створене тільки після того, як принципи його роботи будуть опрацьовані зі всіма зацікавленими громадськими організаціями, юристами, суспільством, європейськими партнерами і Кабінетом Міністрів України. Пан Стець також заявив, що його кабінет буде розташований у Слов'янську (Донецька область).

 

Сьогодні, 10 грудня, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав доповідь міністра інформаційної політики Юрія Стеця про основні напрямки (стратегію) діяльності Міністерства інформаційної політики та організаційні засади його роботи, визначені положенням про Мінінформполітики.

 

Раніше Комітет свободи слова звернувся до Кабінету Міністрів з проханням надати положення про новостворюване Міністерство інформаційної політики та ініціював оприлюднення стенограм засідань парламентських комітетів. Про це на погоджувальній раді у парламенті заявила голова Комітету, заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду