Бірюков: заступником міністра Стеця стане один з найкращих світових воєнкорів

Бірюков: заступником міністра Стеця стане один з найкращих світових воєнкорів

9 Грудня 2014
6929
9 Грудня 2014
17:03

Бірюков: заступником міністра Стеця стане один з найкращих світових воєнкорів

6929
Бірюков: заступником міністра Стеця стане один з найкращих світових воєнкорів
Бірюков: заступником міністра Стеця стане один з найкращих світових воєнкорів

Один з найкращих світових воєнних журналістів стане заступником міністра інформаційної політики з силового блоку. Про це в інтерв'ю «ЛігаБізнесІнформ» заявив керівник волонтерської групи «Крила Фенікс» і радник Президента України Юрій Бірюков.

 

«Один з найкращих світових воєнних журналістів дав згоду стати заступником міністра інформаційної політики з силового блоку. Він вже зустрічався з міністром, розповідав і показував концепцію воєнної журналістики», - повідомив пан Бірюков.

 

За словами пана Бірюкова, влада змінить підходи до висвітлення війни та роботи зі ЗМІ. На запитання журналіста, коли Міністерство оборони припинить працювати виключно в режимі «пишіть запит, а відповімо ми вам через пару тижнів», і на пропозицію дати спікерів, які зможуть швидко по телефону дати журналістам актуальний коментар на задану тему, пан Бірюков сказав: «Ці люди вже з'явилися. Вони почали працювати з минулого тижня». «Ми взагалі міняємо підхід. Якщо зовсім вже в загальних рисах, то в нас у кожній військовій частині буде свій штатний журналіст, який буде жити із солдатами, висуватися на передову», - додав він.

 

На зауваження, що в такому разі і міністерство інформаційної політики не знадобиться, Юрій Бірюков зауважив: «Юра (Юрій Стець, міністр інформаційної політики. - ТК) підходить до питання створення свого відомства не як міністерства, а як агентства, яке буде формувати загальну тенденцію створення інформаційних посилів». На уточнення журналіста, що варто було не міністерство створювати, а агентство, він додав: «Ну, яка різниця. Я не знаю, чому його назвали міністерством. Не знаю».

 

Юрій Бірюков заявив, що підтримує ідею створення Міністерства інформаційної політики та розкритикував українські ЗМІ за висвітлення війни. «Я сподіваюся, що все вийде у Юри Стеця, - заявив пан Бірюков. - Я абсолютно підтримую ідею створення Міністерства інформаційної політики. І не тому, що ми з Юрою добре знайомі. Просто мені дійсно на вуха не лізе, що ми в суботу видаємо 100 одиниць техніки в армію, а "Українська правда" й "Цензор" пишуть, що техніка видана в "79-у бригаду Національної гвардії". Я охрінів. Я подзвонив Бутусову (Юрій Бутусов, головний редактор «Цензор.нет». - ТК) і реально його матами обклав. Потім, звичайно, передзвонив і вибачився за зайву грубість. Але скріншоти залишив».

 

«Пишеться відверта нісенітниця, - заявив пан Бірюков про контент українських ЗМІ. - Інший приклад. По "1+1" у ТСН луплять репортаж про те, що "на складах Міністерства оборони" лежить 1,5 мільйона банок свинячої тушонки. "У той час, як солдати на передовій голі, босі, голодні". Ніхто не замислюється, що в Міноборони складів взагалі немає. В Україні є склади у військових частинах в підпорядкуванні Генерального штабу. А тушонка лежала в державному резерві».

 

Нагадаємо, Юрій Стець повідомив, що в Міністерстві інформаційної політики передбачено три департаменти, які займатимуться інформаційною політикою, інформаційною безпекою та внутрішньою комунікацією між органами влади.

 

Новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, пообіцяв не запроваджувати реєстрацію інтернет-видань та заявив, що фінансувати нове міністерство можна за рахунок скорочення видатків на державні засоби масової інформації. Також він заявив, що міністерство інформаційної політики функціонуватиме тільки на час ведення військових дій на території України.

 

6 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що новостворене Міністерство інформації опікуватиметься не цензурою, а відображатиме інформаційні атаки проти України з боку супротивника.

 

Юрій Стець повідомив, що має намір зайнятися питаннями відновлення мовлення українських телеканалів на територіях Донбасу, які не контролюються українською стороною.

 

Тим часом українські журналісти та міжнародні організації виступають проти «Мінпропаганди» і наступу на свободу слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду