Путін звільнив кримські ЗМІ від сплати держмита при реєстрації до 1 квітня 2015 року

Путін звільнив кримські ЗМІ від сплати держмита при реєстрації до 1 квітня 2015 року

1 Грудня 2014
5390
1 Грудня 2014
14:34

Путін звільнив кримські ЗМІ від сплати держмита при реєстрації до 1 квітня 2015 року

5390
Путін звільнив кримські ЗМІ від сплати держмита при реєстрації до 1 квітня 2015 року
Путін звільнив кримські ЗМІ від сплати держмита при реєстрації до 1 квітня 2015 року

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про особливості правового регулювання відносин у галузі засобів масової інформації в Криму, згідно з яким кримські ЗМІ не будуть платити держмито за реєстрацію за законами РФ до 1 квітня 2015 року. Закон розміщено на сайті Кремля 1 грудня.

 

До 1 квітня наступного року реєстрація ЗМІ і надання ліцензій на теле- і радіомовлення в Криму буде здійснюватися без стягнення держмита.

 

Відповідно до документа, до цієї дати розповсюдження продукції ЗМІ в Республіці Крим і Севастополі, а також здійснення телерадіомовлення, вестиметься на підставі свідоцтв про реєстрацію ЗМІ та ліцензій на теле- і радіомовлення, виданих державними органами України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 12 листопада Державна дума Російської Федерації ухвалила в першому читанні два відповідні законопроекти про особливості правового регулювання відносин у галузі засобів масової інформації в Криму. У законопроекті стосовно звільнення від стягнення держмита йшлося про довший термін - до 1 травня 2015 року.

 

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що всім українським і кримським ЗМІ, що здійснюють свою діяльність на території Криму, до кінця року необхідно буде перереєструватися у відповідності до чинного законодавства Російської Федерації.

 

За даними «Центру журналістських розслідувань», за півроку перереєстрацію відповідно до російського законодавства пройшли близько 15% кримських ЗМІ.

 

У вересні голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що на реєстрацію в Роскомнагляд подали документи лише 42 кримських ЗМІ в той час, коли в українських органах півострова було зареєстровано 3121 медіа.

 

Окупаційна влада Криму лякає місцеві ЗМІ, які не пройдуть перереєстрацію відповідно до російського законодавства, можливими втратами назв.

 

У листопаді представник Роскомнагляду в Криму та Севастополі Сергій Худолей заявив, що після перереєстрації в Криму залишиться близько 250 ЗМІ з понад 3 тисяч, зареєстрованих до анексії Криму Росією.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5390
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду