У сайту «Укрінформ» з’явились два фейкові клони

У сайту «Укрінформ» з’явились два фейкові клони

27 Листопада 2014
6801
27 Листопада 2014
13:48

У сайту «Укрінформ» з’явились два фейкові клони

6801
У сайту «Укрінформ» з’явились два фейкові клони
У сайту «Укрінформ» з’явились два фейкові клони

Контент сайту інформаційного агентства «Укрінформ»наразі  копіюють два ресурси - http://www.ukr-inform.com/ і http://www.ukrinform.info. На сайті київської інформагенції міститься повідомлення, що це «класичний "фейк", який може мати на меті далекосяжні інформаційні провокації».

 

З метою виявлення клонів юридична служба «Укрінформу» підготувала заяви в правоохоронні органи і в Службу безпеки України.

 

Як вдалося встановити співробітникам інформагентства, ресурс http://www.ukr-inform.com створено в Севастополі (окупований РФ Крим), а його хостинг здійснюється з Нідерландів. Цей ресурс занесено до чорних міжнародних списків спамерів,  що свідчить, що з нього ведеться спам-розсилка вірусів та іншого шкідливого вмісту повідомлень.

 

 

 

Інший клон Ukrinform.info в «Укрінформі» виявили два роки тому. «З ним було складно боротися через його московське походження і російську юрисдикцію. Але на той час не було між нашими країнами війни, в усякому разі - гарячої, та і за контентом цей ресурс був млявим і без особливих амбіцій, любительським. Тому  "Укрінформ " міг дозволити собі просто ігнорувати цього "клона "», - коментують в інформагенції.

 

 

Останнім часом цей ресурс під шапкою «Ukr Inform» виходить українською мовою. Його веб-сервер-дизайн поліпшено. Сайт «до останньої коми» копіює оригінальні новини і коментарі «Укрінформу»  під знаком копірайту «Укрінформ». Також на ресурсі представлено рекламу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6801
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду