Олексій Венедиктов хоче викупити у «Газпром-медіа» пакет акцій «Эхо Москвы»

Олексій Венедиктов хоче викупити у «Газпром-медіа» пакет акцій «Эхо Москвы»

19 Листопада 2014
3309
19 Листопада 2014
09:14

Олексій Венедиктов хоче викупити у «Газпром-медіа» пакет акцій «Эхо Москвы»

3309
Олексій Венедиктов хоче викупити у «Газпром-медіа» пакет акцій «Эхо Москвы»
Олексій Венедиктов хоче викупити у «Газпром-медіа» пакет акцій «Эхо Москвы»

Головний редактор «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов на зустрічі з головою ради директорів холдингу «Газпром-медіа» Михайлом Лесіним заявив, що має намір до кінця поточного року внести офіційну пропозицію про викуп радіостанції. Про це повідомляє видання «Радіо Свободи» з посиланням на пана Венедиктова.

 

«Ми зробимо Лесіну письмову пропозицію про викуп пакета акцій», - сказав він.

 

Під час зустрічі з редакцією російської радіостанції «Эхо Москвы» керівник холдингу «Газпромедіа» Михайло Лесін заявив, що якщо міноритарні акціонери звернуться з пропозицією про викуп контрольного пакета акцій «Эхо Москвы», то «Газпром-медіа» готовий розглянути цю пропозицію. За словами головреда, пан Лесін заявив, що готовий піти на це, якщо буде запропонована адекватна ціна.  

 

Як відомо, «Газпром-медіа» володіє 66 відсотками акцій радіостанції «Эхо Москвы».

 

Олексій Венедиктов додав, що пропозиція про викуп акцій радіостанції буде зроблена навіть у разі звільнення його з посади головного редактора «Эхо Москвы». «Незалежно від того, чи залишуся я головним редактором, я залишуся акціонером», - зазначив Олексій Венедиктов.

 

На зустрічі з редакцією Михайло Лесін також припустив, що рада дикторів з тим же порядком денним проходитиме в очній формі, а також сказав, що у нього є всі повноваження для перенесення термінів засідання.

 

За словами Олексія Венедиктова, сьогодні, 19 листопада, він продовжить з Михайлом Лесіним обговорення конфліктної ситуації. На 21 листопада заплановано проведення заочного голосування ради директорів «Эхо Москвы» з трьох питань: про головного редактора, про редакцію радіостанції та формат її мовлення.

 

6 листопада Лесін допустив можливість відставки Олексія Венедиктова. Приводом стала відмова головного редактора звільнити журналіста Олександра Плющева, на чому наполягало керівництво «Газпром-медіа», яке вважає аморальним його запис Twitter через загибель сина голови президентської адміністрації Сергія Іванова. Журналіста звільнила  гендиректор радіостанції Катерина Павлова, а Михайло Лесін і Олексій Венедиктов після кількох зустрічей так і не ухвалили спільного рішення.

 

10 листопада стало відомо, що наприкінці року гендиректор Катерина Павлова залишить «Эхо Москвы».

 

Нагадаємо, головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов оскаржив у суді попередження Роскомнагляду щодо програми радіостанції про події в Донецьку.

 

Наприкінці жовтня «Роскомнагляд» виніс радіо і сайту «Эха Москвы» письмове попередження за програму «Своїми очима», у якій, на думку відомства, містилася інформація екстремістського характеру, яка «виправдовує практику військових злочинів». Випуск програми називався «Бої за донецький аеропорт». У ньому брали участь кореспондент Los Angeles Times Сергій Лойко і журналіст радіостанції і телеканалу «Дождь» Тимур Олевський. Вели програму Софіко Шеварднадзе і Олександр Плющев. Розшифровка програми, опублікована пізніше на сайті, була видалена на вимогу Роскомнагляду.

 

Олексій Венедиктов тоді заявив, що збирається оскаржити рішення Роскомнагляду в суді, оскільки в попередженні не вказані конкретні порушення закону, а інтерв'ю було в прямому ефірі. Це було перше попередження Роскомнагляду за всю історію «Эха Москвы». Якщо протягом року радіостанція отримає ще одне попередження, то Роскомнагляд може звернутися до суду щодо позбавленням її ліцензії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду