Нацраду пікетували представники «Комітету ТелеЕтики», який виступає проти показу російських серіалів (ФОТО)

Нацраду пікетували представники «Комітету ТелеЕтики», який виступає проти показу російських серіалів (ФОТО)

6 Листопада 2014
6026
6 Листопада 2014
19:21

Нацраду пікетували представники «Комітету ТелеЕтики», який виступає проти показу російських серіалів (ФОТО)

6026
Нацраду пікетували представники «Комітету ТелеЕтики», який виступає проти показу російських серіалів (ФОТО)
Нацраду пікетували представники «Комітету ТелеЕтики», який виступає проти показу російських серіалів (ФОТО)

Сьогодні, 6 листопада, біля Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відбулася акція групи людей, які виступають проти показу російських фільмів і серіалів на українських телеканалах. За словами учасників акції, вони виступають від імені так званого «Комітету ТелеЕтики».

 

Учасники акції тримали плакати «Стоп російському кінолайну», «Нет героизации убийц и террористов», а також роздавали листівки, у яких ішлося про те, що «Комітет ТелеЕтики» - це «ініціативна група, що створена з представників громадських організацій для вирішення потреби очищення з українського ТВефіру ворожого контенту, зокрема, через трансляцію російських телесеріалів».

 

Активісти заявляють, що стурбовані тим, що українські телеканали продовжують трансляцію і ретрансляцію аудіовізуальних творів, серед головних героїв яких є працівник правоохоронних органів, збройних сил, спеціальних служб Російської Федерації та/або СРСР та/або Російської імперії.

 

«Також нас непокоїть те, що мільйони доларів витрачаються на закупівлю російського телепродукту, замість інвестування в український кінематограф, який як ніколи потребує цих коштів», - йдеться в листівці.

 

 

До пікетувальників вийшли голова Нацради Юрій Артеменко, перший заступник голови Ольга Герасим'юк і член Нацради Олег Черниш. Юрій Артеменко заявив, що Нацрада поділяє думку громадськості та була однією з перших, хто порушив питання російських серіалів і звернулася до мовників з проханням переглянути їхні програмні сітки. «Наша позиція проста: ми не втручаємося в контент, але в умовах війни ми закликаємо дуже уважно переглянути сітку і прибрати серіали, які розпалюють ворожнечу», - запевнив пан Артеменко.

 

Члени Нацради також порадили пікетувальникам апелювати насамперед до телеканалів. Ті відповіли, що так і зроблять.

 

 

Нагадаємо, що представники так званого «Комітету ТелеЕтики» 30 жовтня пікетували офіс телеканалу «1+1».

 

Як писала «Детектор медіа», 31 жовтня Нацрада закликала телеканали відмовитись від російської кінопродукції, яка розпалює ворожнечу. Таку заяву регулятор зробив, підтримуючи відмову телеканалу ICTV від серіалу «Агент національної безпеки» за участі російського актора Михайла Пореченкова, який напередодні на боці терористів обстрілював позиції українських військових.

 

Це була не перша заява Нацради щодо російських серіалів. На початку серпня Нацрада вимагала від телеканалів «соціальної відповідальності» щодо російських пропагандистських серіалів. Згодом представники Нацради увійшли до прокатної комісії при Мінкульті та ініціювали перегляд прокатних посвідчень пропагандистських фільмів і серіалів з РФ. На підставі рішень прокатної комісії у липні Держкіно заборонило до показу в Україні два фільми, у вересні - 11 російських фільмів і серіалів (дев'ять і ще два), у жовтні - ще сім. А 4 листопада Держкіно заборонило 69 фільмів і серіалів з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Фото Мар'яни Закусило

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду