На псевдовибори в «ДНР» і «ЛНР» прибувають журналісти з Росії – СБУ

На псевдовибори в «ДНР» і «ЛНР» прибувають журналісти з Росії – СБУ

1 Листопада 2014
3123
1 Листопада 2014
13:04

На псевдовибори в «ДНР» і «ЛНР» прибувають журналісти з Росії – СБУ

3123
На псевдовибори в «ДНР» і «ЛНР» прибувають журналісти з Росії – СБУ
На псевдовибори в «ДНР» і «ЛНР» прибувають журналісти з Росії – СБУ

Сьогодні, 1 листопада, Служба безпеки України виступила з заявою щодо псевдовиборів на Донбасі, які терористи «ДНР2 і «ЛНР» запланували на 2 листопада. Заяву розповсюджено прес-центром СБ України.

 

СБУ повідомляє, що бойовики і окупанти Донбасу готують провокації на дільницях та в місцях скупчення людей 2 листопада з метою покладання відповідальності на українську владу.

 

«Наголошуємо, що ані Служба безпеки України, ані інші українські силові структури 2 листопада, як і завжди, не застосовуватимуть жодних силових дій щодо своїх громадян - мирних мешканців Донеччини та Луганщини», - заявляє СБУ.

 

Серед іншого Служба безпеки повідомляє, що для висвітлення псевдо виборів, а також,  можливо, і провокацій терористів, на Донбас прибувають російські журналісти.

 

Далі «Детектор медіа» наводить заяву СБУ повністю:

 

«Заява СБУ щодо псевдовиборів 2 листопада на Донбасі

 

Шановні українські громадяни, мешканці Донецької та Луганської областей Служба безпеки України застерігає вас щодо участі у псевдовиборах 2 листопада ц.р.

 

За оперативною інформацією СБУ бойовики і окупанти Донбасу готують провокації на дільницях та в місцях скупчення людей, для того, щоб потім покласти відповідальність за це на українську владу.

 

Наголошуємо, що ані Служба безпеки України, ані інші українські силові структури 2 листопада, як і завжди, не застосовуватимуть жодних силових дій щодо своїх громадян - мирних мешканців Донеччини та Луганщини.

 

Разом з тим, спостерігається зростання активності бойовиків та російських підрозділів.

 

На техніку наносяться написи та маркування Нацгвардії та Збройних Сил України. Бойовики перевдягаються у форму українських військових.

 

Бандформування замовили пошиття та вже отримали більше 5 тисяч одиниць одностроїв бійців Нацгвардії. На Донбас прибувають російські журналісти. Хочемо попередити - самі вибори нелегітимні, а участь у них небезпечна для життя.

 

Ці псевдовибори не матимуть нічого спільного з вільним волевиявленням громадян. Сфальшовані результати вже пораховано, а ви для організаторів є лише статистами і масовкою.

 

Будьте мудрими і пильними, дорогі донеччани і луганчани. Псевдовибори 2 листопада не для вас, а проти вас!».

 

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських збройних сил в аеропорту Донецька, і звинувачує його в тероризмі. Радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», що скандальний російський актор Михайло Пореченков не лише стріляв в українських захисників аеропорту Донецька, але й «полював» на мирних жителів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду