До 31 жовтня – прийом заявок на тренінг з онлайн-медіа для журналістів із західних областей

23 Жовтня 2014
3591

До 31 жовтня – прийом заявок на тренінг з онлайн-медіа для журналістів із західних областей

3591
До 31 жовтня – прийом заявок на тренінг з онлайн-медіа для журналістів із західних областей

Національна спілка журналістів України та Координатор проектів ОБСЄ в Україні запрошує журналістів до участі в тренінгах, присвячених удосконаленню практичних навичок роботи з онлайн-медіа.

 

6-7 листопада відбудеться тренінг у Львові для учасників із Львівської, Закарпатської, Волинської, Рівненської, Івано-Франківської, Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької областей.

 

Останній день прийому заявок - 31 жовтня.

 

Тренінг складатиметься з наступних сесій:

1. Веб-аналітика (тенденції онлайн-медіа, переваги та недоліки існуючих систем веб-аналітики, поведінка читачів на сайті, баланс між дотриманням професійної етики та приваблення аудиторії).

2. Візуальний контент (особливості роботи з візуальним контентом, правила створення мультимедійних історій, етика фото- та відеозйомки, використання гаджетів для створення відеорепортажів).

3. Соціальні медіа (використання соціальних медіа як джерела новин, дотримання етичних стандартів при роботі з соціальними медіа, соціальні мережі як спосіб просування матеріалу, правила роботи з коментарями).

4. Цифрова безпека (основи кібер-безпеки в редакції, інструменти безпечних комунікацій, безпека в соцмережах).

 

Заняття проводитимуть провідні вітчизняні медіа-тренери, буде залучено міжнародного консультанта з цифрової безпеки. Учасники також виконуватимуть практичні завдання під час навчання.

 

Тренінг проходитиме за «кущовим» принципом (до міста, де відбуватиметься тренінг, запрошуватимуться учасників із сусідніх міст).

 

До участі в тренінгах запрошуються журналісти з центральних та регіональних медіа, які працюють як у інтернет-ЗМІ, так і в традиційних ЗМІ, але використовують онлайн-інструменти для роботи. Перевага надаватиметься кандидатам, які мають досвід роботи з онлайн-медіа, є членами НСЖУ, готові поділитися отриманими знаннями з колегами.

 

Охочі взяти участь у навчанні мають подати заявку на адресу організаторів - oblik@nsju.org. Заявка повинна містити короткий мотиваційний лист (відповідь на питання - чому ви хочете взяти участь у тренінгу) та короткі відомості про претендента і видання, яке він представляє. Учасники з інших міст забезпечуватимуться проживанням у готелі (1 ніч), їм також компенсуватимуть транспортні витрати (квитки на автобус та залізницю). Кількість місць обмежена.

 

Інформація щодо організаційних питань за телефонами:  (044) 234-52-09, (044) 235-87-66 (Ярослава).

 

Довідка про проект:

Національна спілка журналістів України за підтримки Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення звернулися до Координатора проектів ОБСЄ в Україні з проханням посприяти проведенню тренінгів для тренерів на тему інструментів та методів онлайн журналістики для членів НСЖУ в Києві та регіонах. Цей проект був розроблений з огляду на існуючі потреби українських партнерів і відповідно до зобов'язань ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, свободи переконань і вільного потоку інформації. Метою проекту є підвищення рівня знань української медіа-спільноти про практичні навички та етичні норми онлайн журналістики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду