Держкіно заборонило показ серіалів «Десантура», «Морпехи» та ще п’яти російських стрічок

Держкіно заборонило показ серіалів «Десантура», «Морпехи» та ще п’яти російських стрічок

22 Жовтня 2014
4642

Держкіно заборонило показ серіалів «Десантура», «Морпехи» та ще п’яти російських стрічок

4642
Держкіно заборонило показ серіалів «Десантура», «Морпехи» та ще п’яти російських стрічок
Держкіно заборонило показ серіалів «Десантура», «Морпехи» та ще п’яти російських стрічок

Сьогодні, 22-го жовтня, Державне агентство України з питань кіно, продовжуючи експертну оцінку фільмів виробництва Росії на предмет загрози національним інтересам України, ухвалило рішення не видавати або скасувати прокатне посвідчення семи російським стрічкам. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-аташе Державного агентства України з питань кіно Ярослава Підгора-Гвяздовського.

 

«На підставі Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року №1315 Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів в чисельності з 23 експертів надала експертну оцінку наступним фільмам: «Кадетство», «Гончі», «Слідчий комітет», «Спецназ», «Десантура», «Морпехи» і «Військова розвідка». Фільми були заборонені для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео і домашнього відео на території України», - зазначається в повідомленні Держкіно.

 

Фільми розглядалися на підставі подання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і звернення телеканалів.

 

«Держкіно продовжує аналізувати фільми виробництва Російської Федерації. І зважаючи на ситуацію з агресією Росії на Півдні та Сході України та на громадську думку, до якої ми не можемо не дослухатися, а також на вимогу самих військових, які беруть участь в АТО, і загалом - суспільства, ми вирішили, що некоректно зараз буде демонструвати на українських телеканалах ті російські фільми, в яких має місце відверта пропаганда, на кшталт звеличення силових структур Росії та самої Росії. Щодо цього ми і надалі будемо моніторити ринок», - заявив глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, у вересні Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію двох російських стрічок «Матч» та «Серпень.Восьмого», які вважає пропагандистськими, а також скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній ще 13 фільмам та телесеріалам російського виробництва.

 

Глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллієнко заявив, що зараз понад 100 сучасних російських фільмів перед їх показом в Україні переглядаються Експертною комісією з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів  щодо наявності актиукраїнської пропаганди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду