Громадська рада при Нацраді просить забезпечити надійний збройний захист Концерну РРТ

Громадська рада при Нацраді просить забезпечити надійний збройний захист Концерну РРТ

21 Жовтня 2014
4007

Громадська рада при Нацраді просить забезпечити надійний збройний захист Концерну РРТ

4007
Громадська рада при Нацраді просить забезпечити надійний збройний захист Концерну РРТ
Громадська рада при Нацраді просить забезпечити надійний збройний захист Концерну РРТ

Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення просить забезпечити надійний збройний захист інфраструктуру Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ). Відповідне звернення підтримали члени Громадської ради, зважаючи на спробу рейдерського захоплення КРРТ 29 вересня.

 

Публікуємо текст звернення Громадської ради до Нацради:

 

«Шановні колеги,

 

Як відомо, 29 вересня група цивільних осіб, до якої увійшли окремі працівники Концерну РРТ та члени воєнізованих угруповань, безперешкодно вдерлися на режимну територію КРРТ за адресою вул. Дорогожицька, 10 та протягом усього дня утримували її. Озброєна охорона Концерну не вчинила жодного спротиву нападникам. Під час захоплення нападники вдалися до фізичної агресії щодо чинного керівництва Концерну, викрали частину документів, пошкодили дані в інформаційно-телекомунікаційній системі державного підприємства. Нападники мотивували свої дії ухвалою одного з судів Донецької області, який зараз знаходиться на тимчасово окупованій території України.

 

Ця подія виявила відсутність дієвого захисту ключого елементу інформаційної інфраструктури країни. Успішне використання нападниками судових рішень означає вразливість Концерну до рейдерських зазіхань.

 

Відчуваючи свою відповідальність за пошук адекватних рішень в тій непростій ситуації, в якій опинилася наша країна, ми просимо вас звернутися до Президента України як її Головнокомандувача, та до Кабінету Міністрів України з вимогою забезпечити надійний збройний захист інфраструктури Концерну РРТ включно з системою його управління, працівниками та керівництвом. Система захисту, що діє на території Концерну в даний момент, довела свою нездатність адекватно реагувати на реальні виклики. Вважаємо за необхідне вимагати проведення службового розслідування причин, які завадили охороні Концерну виконати свій обов'язок і дати відсіч спробі захоплення режимного об'єкту. Висновки розслідування мають бути оприлюднені в ЗМІ».

 

Нагадаємо, 29 вересня Концерн РРТ повідомив про початок рейдерського захоплення підприємства колишнім керівництвом, а саме заступником генерального директора КРРТ та колишнім в. о. гендиректора Костянтином Захаренком.

 

Сам пан Захаренко заявив, що 29 вересня зранку відповідно до статуту прийняв на себе повноваження тимчасового виконувача обов'язків генерального директора КРРТ, щоб не допустити банкрутства Концерну. А генеральний директор Олександр Півнюк нібито рішенням Тельманівського районного суду Донецької області відсторонений від виконання своїх обов'язків. Сумніви у справжності ухвали Тельманівського районного суду Донецької області висловили опитані «Детектор медіаю» юристи - Юрій Крайняк, Ольга Большакова, Ігор Розкладай.

 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації висловила протест проти рейдерского захоплення приміщення дирекції Концерну РРТ, яке відбувалося під виглядом мітінгу «за люстрацію та проти трансляції російських каналів».

 

Міліція відкрила кримінальне провадження за заявою Олександра Півнюка за статтею 358 Кримінального кодексу України (підробка документів). Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко припускав, що за фактом захоплення Концерну РРТ буде відкрито кримінальне провадження за статтею «рейдерство».

 

Увечері 29 вересня КРРТ було звільнено від осіб, які намагалися відсторонити від роботи гендиректора. Олександр Півнюк згодом повідомив, що після захоплення будівлі Концерну РРТ зникла і була знищена низка документів, у тому числі з бухгалтерського обліку.

 

30 вересня сам Костянтин Захаренко заявив у міліцію про викрадення, а низка працівників Концерну РРТ - про недопуск на робочі місця. Обидві заяви міліція долучила до кримінального провадження щодо ситуації в КРРТ. Олександр Півнюк пояснив, що працівників КРРТ, які напередодні брали участь у пікеті, не пустили до будівлі, щоб уникнути провокацій.

 

30 вересня Костянтину Захаренку було оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 125 (нанесення легких тілесних ушкоджень), ч. 4 ст. 358 (використання підробних документів) і ст. 190 (шахрайство). За даними джерел «Детектор медіа», суд відпустив його під заставу, але водночас відсторонив від виконання обов'язків заступника гендиректора Концерну РРТ. Після цього пан Захаренко перебував у лікарні.

 

2 жовтня Олександр Півнюк повідомив, що спроба рейдерського захоплення Концерну РРТ колишнім керівництвом не вдалася.

 

15 жовтня голови первинних профспілкових організацій та трудові колективи філій КРРТ засудили рейдерське захоплення КРРТ і заявили, що не брали участі у формуванні так званої «координаційної ради» та не вповноважували її виступати від імені трудового колективу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду