Нардеп звинуватив телеканал ZIK у причетності до Сергія Курченка та ухилянні від сплати податків

Нардеп звинуватив телеканал ZIK у причетності до Сергія Курченка та ухилянні від сплати податків

20 Жовтня 2014
4680

Нардеп звинуватив телеканал ZIK у причетності до Сергія Курченка та ухилянні від сплати податків

4680
Нардеп звинуватив телеканал ZIK у причетності до Сергія Курченка та ухилянні від сплати податків
Нардеп звинуватив телеканал ZIK у причетності до Сергія Курченка та ухилянні від сплати податків

Народний депутат Михайло Хміль звинувачує телеканал ZIK у причетності до двох офшорних компаній та ухилянні від сплати податків на суму 600 тис. грн. Про це повідомляє інтернет-видання Zahid.net.

 

16 жовтня пан Хміль направив депутатське звернення на ім'я генпрокурора Віталія Яреми та голови СБУ Валентина Наливайченка, в якому вимагає перевірити засновника «ЗІК» ТОВ «Телерадіокомпанія МістТБ» щодо можливих корупційних дій та махінацій з фінансування через офшори оточення екс-президента Віктора Януковича.

 

У зверненні, зокрема, вказано, що телеканал ZIK має у засновниках кіпрську офшорну компанію «Гракеа лімітед» та віргінську британську офшорну компанію «Інвестмент Файненшіал менеджмент». Зі слів депутата, принаймні одна з них пов'язана із Сергієм Курченком, якого пан Хміль називає «одіозним младоолігархом та «гаманцем сім'ї» Януковича».

 

«Вартий уваги правоохоронних органів той факт, що ТОВ "Украинская медиа групп"» Сергія Курченка у складі своїх засновників має компанію "Кверті бізнес ІНК", яка знаходиться за тією ж адресою, що"ЗІК"», - йдеться у зверненні.

 

Також Михайло Хміль заявляє, що компанія топ-менеджера Руслана Скулімовського начебто допомогла ZIK ухилитись від податків на суму 600 тис грн.

 

«Руслан Скулімовський, якого знають як одного з топ-менеджерів сім'ї Януковича, є засновником ТОВ "Віка-Україна" (Київ), яке перерахувало на користь ТОВ "Телерадіокомпанія МІСТ ТБ" (ТОВ ЗІК) 0,6 млн. грн. в якості поворотної фінансової допомоги, зазвичай таку схему використовують, щоб ухилитись від сплати податків», - написав депутат.

 

Гендиректор телеканалу ZIK Дмитро Добродомов відмовився коментувати виданню Zahid.net звинувачення через те, що він офіційно перебуває у передвиборчій відпустці і не займається справами телеканалу.

 

Натомість генеральний продюсер ZIK Омелян Ошудляк запевнив, що телеканал готовий надати всі необхідні документи, які стосуються засновників ТОВ «Телекомпанія Міст ТБ» (ТОВ ЗІК) у разі, якщо відомчі органи дослухаються до звернення пана Хміля, розпочнуть відповідне розслідування. За словами пана Ощудляка, єдиним інвестором телеканалу є Петро Димінський.

 

«Це не перше подібне звинувачення, яке звучить у бік нашого телеканалу, але за багато місяців жодних переконливих доказів, що наші інвестори причетні до сім'ї Януковича, ніхто ще не надав», - сказав генпродюсер.

 

Нагадаємо, 18 вересня стало відомо, що генеральний директор медіахолдингу ZIK, автор та ведучий програми журналістських розслідувань «Народний контроль» телеканалу ZIK Дмитро Добродомов йде на парламентські вибори у 115-му виборчому окрузі (Сихівський район Львова) як самовисуванець.

 

Zahid.net нагадує, що на парламентських виборах 2012 року Михайло Хміль, як «узгоджений кандидат від опозиції» по 115 виборчому округу (Сихівський район Львова) обійшов суперника, гендиректора місцевого телеканалу  ZIK Дмитра Добродомова, який балотувався у ВР від партії «УДАР». На вибори до ВР цього року Михайло Хміль йде як кандидат від «Народного фронту».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду