«Укроборонпром» та Міноборони подали в суд на «Дзеркало тижня. Україна»

«Укроборонпром» та Міноборони подали в суд на «Дзеркало тижня. Україна»

18 Жовтня 2014
4188

«Укроборонпром» та Міноборони подали в суд на «Дзеркало тижня. Україна»

4188
«Укроборонпром» та Міноборони подали в суд на «Дзеркало тижня. Україна»
«Укроборонпром» та Міноборони подали в суд на «Дзеркало тижня. Україна»

Державний концерн «Укроборонпром» та Міністерство оборони України подали позов на «Дзеркало тижня. Україна», автора тижневика Дмитра Менделєєва та  активіста-волонтера батальйону «Азов» Світлану Зварич, повідомляє DT.UA.

 

Обидві організації вирішили захистити свою ділову репутацію після публікації в DT.UA статті «"Тінь війни"».

 

За два дні після виходу зазначеного матеріалу, 7 вересня 2014 року, Президент України Петро Порошенко подав доручення  Генеральному прокурору Віталію Яремі. У ньому йдеться: «За результатами проведеної перевірки, у разі підтвердження наявності складу злочину за ознакою підриву обороноздатності держави, притягнути до відповідальності автора статті про продаж зброї та  військового майна, яку було викладено на сайті інтернет-видання «Дзеркало тижня». Термін - два тижні»

 

 

«Шок. Вбивча логіка», - коментують у DT.UA реакцію влади на статтю «"Тінь" війни».

 

Сама ж позовна заява «Укроборонпрому» та Міноборони, за даними DT.UA, «несе доказ незаконної діяльності концерну і його підприємств». «Завдяки тимчасовому  виконувачеві обов'язків генерального директора концерну С. Пінькасу,  редакції вдалося отримати  практично повні дані про згадані в «Тіні війни» договори реалізації на внутрішньому ринку зброї та бойової техніки», - зазначають представники редакції. 

 

Як стверджується у статті «"Тінь" війни», у Міноборони та  «Укроборонпромі» «цинічно приторговують тим, чого потребує фронт, влаштувавши колосальний розпродаж зброї на внутрішньому ринку».

 

«І Міністерство оборони, і місіонерів треба реформувати. Потрібна кардинальна зміна матеріально-технічного забезпечення, потрібні зміни в порядку передачі техніки та зброї військовим формуванням, потрібна державна підтримка новітніх військових розробок та військового виробництва, - коментує Світлана Зварич. - А ще потрібен глибокий аналіз і висновки щодо нинішніх ситуацій, коли "інші військові формування", якими є добровольчі батальйони, зі стрілецькою зброєю протистоять ворожим танкам, у зоні бойових дій їздять шкільними автобусами тощо. І це в той час, коли Інтернет рясніє оголошеннями про продаж військової техніки з припискою - "щойно з конверсії"».

 

Позовами після виходу статті «"Тінь" війни» пані  Зварич здивована: «Чесно кажучи, після виходу статті «"Тінь" війни"» ми очікували відвертої розмови з місіонерами, які монополізували місію якнайповніше задовольняти потреби Збройних сил України та інших військових формувань новітніми зразками озброєння, яких немає у добровольців. Однак замість аналізу, замість спроб отримати інформацію про посередників, про місця продажу, про обставини, до нас надійшов... позов від державного концерну "Укроборонпром" і Міністерства оборони про захист ділової репутації. Загалом, ділову репутацію цим двом інституціям краще обстоювати серед бійців і офіцерів, які воюють на фронті. А там оцінка, хоч і щира, але малоцензурна». 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://gazeta.dt.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду