У Запорізькій області справу про напад на знімальну групу ТРК «Мелітополь» передано до суду

У Запорізькій області справу про напад на знімальну групу ТРК «Мелітополь» передано до суду

16 Жовтня 2014
3741

У Запорізькій області справу про напад на знімальну групу ТРК «Мелітополь» передано до суду

3741
У Запорізькій області справу про напад на знімальну групу ТРК «Мелітополь» передано до суду
У Запорізькій області справу про напад на знімальну групу ТРК «Мелітополь» передано до суду

Мелітопольською міжрайонною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Мелітополя (Запорізька область), який перешкоджав законній професійній діяльності журналістів ( ч.1 ст. 171 КК України). Про це повідомляє сайт прокуратури Запорізької області з посиланням на Мелітопольського міжрайонного прокурора Сергія Щербину.

 

Нагадаємо, 26 лютого у Мелітополі (Запорізька область) під час проведення комуністами акції на вулиці Кірова невідомі напали на журналістку комунальної телерадіокомпанії «Мелітополь» Світлану Зализецьку та на директора цієї ж ТРК Володимира Морозовського. У  відділі зі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Запорізькій області повідомили, що інцидент стався поблизу меморіального комплексу на Братському кладовищі.

 

За версією правоохоронців, невідомі молоді люди, деякі з яких були у масках, заважали знімальній групі виконувати професійні обов'язки. Вони забрали у оператора відеокасету, на яку знімали збори комуністів, та зламали її на очах у знімальної групи. Володимир Морозовський намагався захистити своїх працівників.  «Володимиру Морозовському невідомі розпилили газ з балончика просто в око. Він одразу звернувся в офтальмологію, де йому надали першу допомогу», - розповіли «Детектор медіа» на каналі.

 

Журналісти звернулися із заявою до міліції. Було розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Хід досудового розслідування контролювало керівництво ГУ МВС України в Запорізькій області.

 

«У лютому поточного року директор ТРК «Мелітополь», його заступник та оператор знімали сюжет про мітинг на території меморіального комплексу «Братське кладовище» у Мелітополі (Запорізька область). Під час заходу особа з числа мітингувальників з метою перешкоджання діяльності працівників телеканалу пошкодила відеокамеру та фотоапарат журналістів. Директор телерадіокомпанії намагався втрутитись у ситуацію, проте громадянин, використовуючи балончик з ймовірно слізогінною речовиною, бризнув йому в область очей, після чого втік. Внаслідок цього директор телерадіокомпанії отримав опіки очей та був госпіталізований», - інформує про інцидент Запорізька обласна прокуратура.

 

Наразі кримінальне провадження призначено до розгляду по суті в Мелітопольському міськрайонному суді. Як зазначив начальник відділу прокуратури Запорізької області Сергій Сівтунов, хід досудового розслідування цього резонансного провадження - на контролі прокуратури області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду