17 жовтня – відкриття фотовиставки газети «День»  «Тернова осінь»

17 жовтня – відкриття фотовиставки газети «День» «Тернова осінь»

13 Жовтня 2014
3777

17 жовтня – відкриття фотовиставки газети «День» «Тернова осінь»

3777
17 жовтня – відкриття фотовиставки газети «День»  «Тернова осінь»
17 жовтня – відкриття фотовиставки газети «День»  «Тернова осінь»

З 18 по 26 жовтня у київський галереї «Лавра» (вул. Лаврська, 1) проходитиме традиційна 16-та фотовиставка газети «День» під назвою «Тернова осінь».

 

Редакція газети «День»  отримала на конкурс близько 2050 світлин, з яких редакційне журі відібрало 350 найкращих робіт фотографів-професіоналів та фотолюбителів з усіх куточків України. Окрім «дорослих» номінацій конкурсу - «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», а також окремої номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом», з 2009 року започатковано спеціальну номінацію - «Світ очима дітей», яка представляє роботи юних фотографів.

 

Символом минулорічної виставки були червоно-зелені яблука, які втілювали мудру зрілість та допитливу юність. Символом фото вернісажу цього року обрано  терен.  

 

«Це - і «тернистий шлях», яким сьогодні всі ми йдемо, прориваємося з кров'ю, і що змогли зафіксувати на своїх світлинах фотографи-учасники конкурсу. Це також і захист, адже у багатьох країнах цю рослину наділяють саме таким смислом: «колюча огорожа» захищає від непроханих гостей і від злих сил. В українській міфології є повір'я: якщо вколоти терновою колючкою когось із нечисті, то зло втрачає свою силу. Загалом, терен - це вміння захищати себе і своїх близьких. Про це вам скаже будь-який орнітолог: птахи люблять вити гнізда у його колючих гілках, бо там вони - у безпеці. Туди не дістанеться жодний хижак. Хіба це не про нас? Не про захист рідної землі на сході країни? Деякою мірою наш фотоконкурс - це теж захист. Від викривленої картини світу», - анонсує редакція газети.

 

Значна частина світлин присвячена Революції Гідності та війні на сході країни. У фокусі - люди, які творять історію сьогодні. «Втім, попри складні події, ми вирішили не відмовлятися від фото, що надихають та несуть оптимізм. Без такого «щеплення оптимізмом» у нинішній ситуації ніяк не обійтися», - підкреслює редакція.

 

Відкриття Фотовиставки «День-2014» відбудеться 17 жовтня о 17.00. Серед запрошених гостей - відомі представники культурної, академічної, політичної еліти України, провідних компаній, громадських організацій та ЗМІ. Відкриє виставку головний редактор газети «День» Лариса Івшина. Вхід вільний.

 

Під час цьогорічної фотовиставки у столичній галереї «Лавра» можна буде придбати книжки з «Бібліотеки газети «День», а також номери глянцю «Маршруту №1», фірмові листівки та футболки.

 

З питань акредитації слід звертатися за тел.: (044) 303-96-21, або  на e-mail: marketing.theday@gmail.com.

 

Фотоконкурс, який проводиться щорічно від 1999 року, - це найбільш масштабний соціальний проект газети «День», що, поряд з іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання («Бібліотекою газети «День», Літньою школою журналістики, премією ім. Джеймса Мейса «За громадянську позицію» та ін.), став її візитівкою. Загальна кількість учасників за всі роки - 2457, робіт, відібраних на конкурс, - 3260, свої нагороди отримали 652 фотографи. Щороку Фотовиставки «Дня» подорожують Україною, їх вже побачили у  28 містах. Всього за 15 років організовано 101 виїзну фотовиставку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду