З полону бойовиків ЛНР звільнено журналіста Лелявського (ДОПОВНЕНО)

З полону бойовиків ЛНР звільнено журналіста Лелявського (ДОПОВНЕНО)

11 Жовтня 2014
4778

З полону бойовиків ЛНР звільнено журналіста Лелявського (ДОПОВНЕНО)

4778
З полону бойовиків ЛНР звільнено журналіста Лелявського (ДОПОВНЕНО)
З полону бойовиків ЛНР звільнено журналіста Лелявського (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 11 жовтня, позаштатний кореспондент телеканалу ZIK Юрій Лелявський звільнений з полону терористів ЛНР. Про це годину тому на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник очільника Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

 

«Ще шість військових і журналіста Лелявського нам вдалось витягнути з полону. Їдуть у Дніпропетровськ з Донецька, Луганська, Сніжного. Без обміну. Без мінських домовленостей. Самі. Без подробиць. Дякую моєму другу Володі Рубану. Всі подробиці завтра. Час і місце уточню», - написав Борис Філатов.

 

Батько журналіста Микола Лелявський уточнив  «Детектор медіа», що Юрій Лелявський залишив Луганськ і перебуває у безпеці.

 

 


 

Юрій Лелявський (у центрі) у числі інших звільнених заручників терористів

уже спілкується з колегами зі ЗМІ у Дніпропетровську

 

Нагадаємо, 23 липня журналіст Юрій Лелявський вдруге потрапив до полону терористів на Донбасі. Його разом із двома особами затримали під час поїздки на Донбас зі священиками, чию місіонерську діяльність на Луганщині хотів висвітлювати журналіст. Він встиг надіслати смс-повідомлення колезі Владу Якушеву: «Везуть у Перевальськ. До Козіцина». Після чого зв'язок із паном Лелявським зник. Наприкінці липня стало відомо, що журналіст живий і знаходиться в підвалі Луганської обладержадміністрації (ОДА). Відтоді жодної інформації про стан та місцезнаходження Юрія Лелявського не поступало. Батько журналіста Микола Лелявський утримується від коментарів з приводу перебування сина в полоні. Співробітники телеканалу ZIK повідомляють, що їм також невідомо, де наразі знаходиться їхній колега.

 

Вперше Юрій Лелявський був затриманий бойовиками 25 квітня в Слов'янську «за підозри у провокації». Тоді журналіста утримували в полоні протягом 15 днів. Протягом останніх дев'яти місяців Юрій Лелявський готував репортажі для ZIK з «гарячих» точок Майдану у Києві, Криму та Донбасу.

 

«Детектор медіа»

Фото телеканалу 24

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду