В готелі на Івано-Франківщині транслювався заборонений в Україні канал «Россия 24»

В готелі на Івано-Франківщині транслювався заборонений в Україні канал «Россия 24»

9 Жовтня 2014
3104

В готелі на Івано-Франківщині транслювався заборонений в Україні канал «Россия 24»

3104
В готелі на Івано-Франківщині транслювався заборонений в Україні канал «Россия 24»
В готелі на Івано-Франківщині транслювався заборонений в Україні канал «Россия 24»

Співробітники МВС припинили трансляцію російського каналу «Россия 24», мовлення якого заборонено в ефірних і кабельних мережах в Україні рішеннями Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення  та ухвалами Окружного адміністративного суду міста Києва. Про це повідомляє видання «Репортер» з посиланням на представника Нацради в області Ігоря Маслова.

 

До Нацради телефоном надійшла скарга від одного з мешканців Івано-Франківщини щодо ретрансляції забороненого російського інформаційного каналу «Россия 24» в одному з приватних готелів курортного містечка Ворохта (Івано-Франківська область).

 

Правоохоронці провели з керівництвом готелю профілактичну роботу й наразі ретрансляцію каналу «Россия 24» припинено.

 

Видання повідомляє, що івано-франківське представництво Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення спільно із співробітниками міліції продовжує перевіряти громадські заклади щодо можливої ретрансляції заборонених російських каналів. Особливу увагу приділяють перевірці готелів та лікувальних закладів області.

 

Нагадаємо, що відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду Києва в ефірних і кабельних мережах заборонено мовлення 15 російських каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», TVCI, «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ і РБК-ТВ,  «История», а також Life News та Russia Today як неадаптованих.

 

19 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ №840 про спільні дії МВС і Національної ради з телебачення і радіомовлення з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, що ведуть пропаганду війни і насильства в Україні.

 

26-29 серпня представники Міністерства внутрішніх справ і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провели перші перевірки 700 громадських закладів - готелів, баз відпочинку, розважальних закладів тощо - стосовно трансляції ними заборонених російських телеканалів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду