«Наші гроші» оприлюднили фото маєтку заступника генпрокурора, через розслідування щодо якого погрожували журналістці

«Наші гроші» оприлюднили фото маєтку заступника генпрокурора, через розслідування щодо якого погрожували журналістці

8 Жовтня 2014
3928

«Наші гроші» оприлюднили фото маєтку заступника генпрокурора, через розслідування щодо якого погрожували журналістці

3928
«Наші гроші» оприлюднили фото маєтку заступника генпрокурора, через розслідування щодо якого погрожували журналістці
«Наші гроші» оприлюднили фото маєтку заступника генпрокурора, через розслідування щодо якого погрожували журналістці

Видання «Наші гроші» стверджує, що має у своєму розпорядженні фото дачі заступника генпрокурора Анатолія Даниленка в селі Хлепча Київської області. Про це йдеться на сайті видання.

 

За даними «Наших грошей», маєток пана Даниленка знаходиться поблизу сіл Хлепча та Солтанівка Васильківського району Київської області, яку вивели з державної власності за схемою, популярною у 90-х роках. Усього було привласнено 140 га землі зі ставками, що складає територію більше, ніж «Межигір'я» Віктора Януковича.

 

Дача замгенпрокурора оточена високою сіткою, ровом із водою і цегляним муром. По периметру - камери спостереження. За парканами є з десяток цегляних будинків, деякі тільки добудовуються.

 

 

 

Нагадаємо,  програму проекту «Наші гроші» на каналі ZIK про заступників Генпрокурора Аліна Стрижак готувала на початку вересня. В одному із сюжетів йшлося про заступника Віталія Яреми Анатолія Даниленка, родина якого, як стверджувала журналістка у своєму розслідуванні,  вивела з державної власності 140 гектарів водойм поблизу сіл Хлепча та Солтанівка (Київська область) через фірму «Солтанівка-каскад». Сюжет також розповідав про маєток пана Даниленка в селі Хлепча.

 

23 вересня стало відомо, що журналістці проекту «Наші гроші» Аліні Стрижак погрожували через її розслідування щодо незаконної діяльності заступника Генпрокурора України Анатолія Даниленка.  Керівник програми розслідувань «Наші гроші» Денис Бігус заявив «Детектор медіа», що переконаний, що журналістці проекту погрожували саме через розслідування щодо діяльності заступника Генпрокурора України Анатолія Даниленка.

 

24 вересня голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що  погрози журналістці будуть ретельно розслідувані, а генпрокурор Віталій Ярема повинен провести перевірку звинувачень журналістів щодо його підлеглих.

 

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у свою чергу заявив, що журналістка має разом із співробітниками міліції скласти фоторобот чоловіка, який погрожував їй та її родині, і зловмисника правоохоронці знайдуть протягом кількох днів. Вчора, 25 вересня, такий фоторобот було поширено. Водночас він підкреслив, що розслідуваннями діяльності вищих керівників Генпрокуратури займається не МВС, а СБУ.

 

30 вересня генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що заступник генерального прокурора Анатолій Даниленко, через розслідування дій якого  журналістка проекту «Наші гроші» на каналі ZIK Аліна Стрижак отримала погрози,  відсторонений від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування.

 

Раніше генеральний прокурор призначив службове розслідування за фактом погроз журналістці проекту «Наші гроші» Аліні Стрижак, яка займалась розслідуванням дій заступника генпрокурора Анатолія Даниленка. Водночас генпрокурор вважає, що проти його заступника триває «цілеспрямована кампанія». Ще до проведення розлідування нан Ярема заявив, що «не має запитань до Даниленка як до заступника генпрокурора, який відповідає за кадрові питання та матеріально-технічне забезпечення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду