До 15 жовтня – подання на участь IWPR-ІРРП в тренінгах з висвітлення збройних конфліктів

До 15 жовтня – подання на участь IWPR-ІРРП в тренінгах з висвітлення збройних конфліктів

6 Жовтня 2014
2595

До 15 жовтня – подання на участь IWPR-ІРРП в тренінгах з висвітлення збройних конфліктів

2595
До 15 жовтня – подання на участь IWPR-ІРРП в тренінгах з висвітлення збройних конфліктів
До 15 жовтня – подання на участь IWPR-ІРРП в тренінгах з висвітлення збройних конфліктів

Триває набір на навчальний курс з висвітлення збройних конфліктів Інституту висвітлення війни та миру (Institute for War and Peace Reporting), адміністрований ГО «Інститут розвитку регіональної преси». Про це повідомляється на сайті НСЖУ.

 

Навчальний курс, який пройде у листопаді та грудні, покликаний підвищити безпеку та покращити професійні навички українських журналістів, котрі працюють в умовах конфлікту. Загалом у програмі передбачено місця для близько 20 журналістів - ними можуть стати люди з попереднім досвідом роботи, які потребують додаткових навичок, аби працювати більш безпечно і створювати більш точні, нейтральні та поглиблені матеріали; та зможуть гарантувати участь у всіх трьох тренінгах курсу. Повідомляється також, що журналісти повинні хотіти та бути готовими працювати з людьми, які можуть мати відмінні або протилежні до їхніх власних погляди.

 

Подати заявки на участь у проекті можна до 15 жовтня.  

 

Учасники тренінгової програми, які відвідають всі семінари, включені до навчального курсу, отримають повний комплект безпеки, який містить бронежилет з написом «Преса», шолом, аптечку з ліками, що підходять для використання у зоні конфлікту в Україні.

 

«Навчання журналістів роботі у небезпечних умовах військових конфліктів, на жаль, вже давно на часі в Україні. Ми сподіваємося, що на курс IWPR подадуть заявки і потраплять саме ті, кому це вкрай необхідно», - зазначила директор ІРРП Катерина Лаба.

 

Вона також додала, що це буде унікальна серія тренінгів від висококласних іноземних фахівців.


Відібрані кандидати візьмуть участь у наступних заходах:

- Триденний тренінг з роботи у ворожому середовищі від міжнародних приватних консультантів, які спеціалізуються на підтримці ЗМІ у зонах конфлікту. Курс охоплює такі теми, як підготовка до подорожей, оцінка ризиків та управління ними, гарантування особистої безпеки, попередження викрадень, базове життєзабезпечення, екстрена травматологічна допомога та подолання посттравматичного стресу.

- Триденний тренінг з цифрової безпеки. Його проведе експерт IWPR з цифрової безпеки. Курс охоплює такі теми, як базова безпека, шифрування і проксі програми, використання систем миттєвого обміну повідомленнями та соціальних мереж, безпека мобільного телефону, урядовий нагляд і злами.

- П'ятиденний тренінг у двох частинах: висвітлення військових конфліктів та етичних питань, який проводитимуть українські тренери за підтримки керівника проекту IWPR і запрошених доповідачів, з використанням створених у IWPR навчальних програм та інших матеріалів. Тема висвітлення війни включатиме такі аспекти: звідки вести репортаж, розуміння конфлікту, спілкування та інтерв'ю зі сторонами конфлікту, інтерв'ю з жертвами та іншими постраждалими, використання специфічних мовних зворотів, вживання запобіжних заходів, щоб залишатися у безпеці. Секція, присвячена етичним питанням, буде спрямована на об'єктивність, нейтральність і точність, навички написання матеріалів, необхідні для дотримання цих принципів. Також учасники аналізуватимуть приклади оціночних матеріалів, визначатимуть, що таке нейтральна мова і що нею не є; аналізуватимуть приклади неоднозначних термінів, навмисне викривлення фактів; етнічні, мовні та подібні питання.​

 

Із детальнішою інформацією можна ознайомитися на сайті ІРРП або звернувшись за електронною адресою irrp.org.ua@gmail.com або за телефонами: 067-547-22-33, 067-234-42-16.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною. Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та передбачена компенсація витрат на проїзд.

 

Зареєструаватися можна за посиланням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду