У московському СІЗО на Надію Савченко здійснюється тиск з метою зізнання у злочинах, які вона не скоювала

У московському СІЗО на Надію Савченко здійснюється тиск з метою зізнання у злочинах, які вона не скоювала

2 Жовтня 2014
3859

У московському СІЗО на Надію Савченко здійснюється тиск з метою зізнання у злочинах, які вона не скоювала

3859
У московському СІЗО на Надію Савченко здійснюється тиск з метою зізнання у злочинах, які вона не скоювала
У московському СІЗО на Надію Савченко здійснюється тиск з метою зізнання у злочинах, які вона не скоювала

У московському СІЗО №6 на звинувачувану у вбивстві журналістів каналу «Россия 1» українську льотчицю Надію Савченко намагаються чинити тиск.  Про це один з її  адвокатів Микола Полозов повідомив в своєму Twitter-акаунті.

 

За словами захисника, українську льотчицю намагаються «обробити» і налякати великим терміном ув'язнення. «Зустрівся з Надією Савченко в СІЗО-6. Її утримують у спецблоці. Через камеру сидить рязанський депутат, а в сусідніх - злодії в законі. У СІЗО Савченко намагаються "обробляти" - підіслали опера українця, родом зі Слов'янська. Той безуспішно лякає великим терміном», - написав Микола Полозов.

 

Раніше адвокати зазначали, що у цьому московському СІЗО проти Надії Савченко можуть влаштувати провокації, аби змусити її зізнатись у злочинах, які вона не здійснювала.

 

Адвокат також повідомив, що умови утримання Надії Савченко у СІЗО №6 «Печатнікі» міста Москви жорсткіше, ніж в СІЗО №3 у Воронежі (Росія). «Тут їй заборонили тримати особисті записи - відібрали і порвали щоденник. Їй забороняють спілкуватися з іншими ув'язненими, навіть на прогулянку виводять коли нікого немає. Пошта теж поки не доходить», - повідомив захисник.

 

Микола Полозов також зазначає, що Надія Савченко не втрачає бойового настрою, рішучості боротися до перемоги. «Разом з тим, переживає, що з тюрми не може допомогти Україні. Надія передає громадянам України, щоб зберігали терпіння і мужність. Всіх дякує за підтримку. Слава Україні!», - написав адвокат.

 

За його словами, Надія Савченко написала заяву в Басманний районний суд Москви з вимогою особистої участі в судовому процесі 13 жовтня, аби підтримувати скаргу захисту. Адвокат також хоче подати клопотання про проведення суду у відкритому режимі: «Надія хоче, щоб усі знали, що вона скаже».

 

Захист припускав, що Надію Савченко не помістять в стаціонар для психіатричної експертизи до розгляду судом її скарги щодо правомірності такого обстеження. Сьогодні Слідчий комітет РФ підтвердив, що українська льотчиця може бути направлена на психіатричну експертизу тільки після винесення Басманним судом Москви рішення за її скаргою.

 

«До цього часу вона (Савченко) ще не знаходитиметься на обстеженні», - сказав Олександр Дриманов, в.о. голови управління СК РФ по розслідуванню злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни. При цьому він зазначив, якщо суд визнає незаконним рішення про направлення Надії Савченко на стаціонарну психіатричну експертизу, експертиза може бути проведена амбулаторно.

 

Нагадаємо, Надію Савченко етапували з СІЗО у Воронежі (Росія) до московського СІЗО №6 для жінок «Печатнікі». 26 вересня  російський суд переніс розгляд апеляції захисту української громадянки, який не згоден на примусове психіатричне обстеження підзахисної, на 13 жовтня.  

 

Офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив, що українській льотчиці Надії Савченко призначили психіатричну експертизу в Москві. 

  

15 вересня Воронезький обласний суд (Росія) відхилив скаргу адвокатів на продовження терміну арешту до 30 жовтня українській льотчиці Надії Савченко, яку звинувачують у загибелі російських журналістів. Раніше  адвокат Микола Полозов заявив, що російські слідчі не змогли надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів, через  що суд було перенесено з 12 на 15 вересня.

 

Начальник головного слідчого управління СБУ, заступник керівника центру щодо повернення заручників, генерал-майор Василь Вовк заявив, що справу української льотчиці Надії Савченко, яку Росія звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» в зоні АТО на Донбасі,  сфальшовано: журналісти загинули, коли її вже було затримано. Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін також наполягає, що українська льотчиця  потрапила вполон до луганських бойовиків ще до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, у смерті яких Росія звинувачує українку. 

 

9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив Надії Савченко обвинувачення в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду