Спроба рейдерського захоплення Концерну РРТ не вдалася – Півнюк

Спроба рейдерського захоплення Концерну РРТ не вдалася – Півнюк

2 Жовтня 2014
5811

Спроба рейдерського захоплення Концерну РРТ не вдалася – Півнюк

5811
Спроба рейдерського захоплення Концерну РРТ не вдалася – Півнюк
Спроба рейдерського захоплення Концерну РРТ не вдалася – Півнюк

Генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександр Півнюк заявив, що спроба рейдерського захоплення Концерну колишнім керівництвом (зокрема, заступником гендиректора та колишнім в. о. гендиректора Костянтином Захаренком) не вдалася, і завдяки міліції підприємство було звільнено від самопроголошеного керівництва. Про це пан Півнюк сказав 2 жовтня на круглому столі в Українському кризовому медіацентрі.

 

«Завдяки міліції 29 вересня ми звільнили підприємство від цих людей. Організатори захоплення Концерну намагалися спровокувати бійку міліції з молоддю, але міліція проявила витримку. Майданівці, яких залучили організатори захоплення, протягом дня зрозуміли, де правда, перейшли на нашу сторону, і нам вдалося звільнити Концерн», - розповів гендиректор КРРТ.

 

«Після того, як ми звільнили будівлю від самопроголошеного керівництва, виявили багато знищеної документації, було втручання в платіжну банківську систему Концерну, у бухгалтерську систему керування підприємством», - розповів пан Півнюк.

 

За його словами, вчора, 1 жовтня, був з'їзд профспілки колективу Концерну РРТ, де колектив засудив дії пана Захаренка.

 

Пан Півнюк каже, що пана Захаренка підтримують близько 10 працівників КРРТ, яких сам колишній в. о. гендиректора взяв на роботу протягом останнього року. «Серед них нині четверо кандидатів у народні депутати, зокрема двоє - у списку партії, у якій другим номером іде засновник чи власник каналу "Інтер"», - заявив пан Півнюк (колишній власник телеканалу «Інтер» Валерій Хорошковський іде другим номером у списку партії «Сильна Україна»).

 

Він додав, що Костянтин Захаренко потрапив на територію Концерну РРТ 29 вересня, «прикриваючись посвідченням кандидата в народні депутати» і користуючись тим, що він є заступником генерального директора КРРТ, а в минулому був в. о. гендиректора.

 

Олександр Півнюк також заявив про те, що кількамісячний конфлікт з колишнім керівництвом Концерном РРТ супроводжується інформаційною війною, яку проти Концерну веде телеканал «Інтер». Зокрема, «Інтер» повідомляв про те, що його супутниковий сигнал глушать нібито зі станцій супутникового зв'язку КРРТ. «Фахівці з'ясували, що завади йдуть із пересувних станцій, яких у Концерну навіть немає. Але на сьогодні "Інтер" так і не вибачився за брехню», - поскаржився пан Півнюк.

 

Тим часом 30 вересня заступнику генерального директора Концерну РРТ Костянтину Захаренку було оголошено про пізодру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 125 (нанесення легких тілесних ушкоджень), ч. 4 ст. 358 (використання підробних документів) і ст. 190 (шахрайство). Про це під час круглого столу 2 жовтня повідомив речник Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.

 

За його словами, сьогодні, 2 жовтня, Шевченківський районний суд має обрати запобіжний захід для пана Захаренка. Прокуратура клопоче, щоб це був арешт.

 

«Костянтин Захаренко зараз перебуває в Олександрівській лікарні нібито з гіпертонічним кризом», - повідомив пан Бойченко.

 

Як писала ТК, 29 вересня Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення повідомив про початок рейдерського захоплення підприємства колишнім керівництвом Концерну, а саме заступником генерального директора Концерну та колишнім в. о. гендиректора Костянтином Захаренком.

 

Сам пан Захаренко заявив, що 29 вересня зранку відповідно до статуту прийняв на себе повноваження тимчасового виконувача обов'язків генерального директора КРРТ, щоб не допустити банкрутства Концерну. А генеральний директор Олександр Півнюк рішенням Тельманівського районного суду Донецької області відсторонений від виконання своїх обов'язків.

 

Як з'ясувала «Детектор медіа», Тельманівський районний суд Донецької області заборонив гендиректору КРРТ Олександру Півнюку виконувати обов'язки керівника Концерну. А виконання обов'язків гендиректора суд поклав на посадову особу, визначену статутом КРРТ, до розгляду справи по суті. Про це йдеться в ухвалі суду, датованій 14 липня, прийнятій на забезпечення позову громадянина, який судиться за відновлення трансляції українських каналів.

 

Сумніви у справжності ухвали Тельманівського районного суду Донецької області висловили опитані «Детектор медіаю» юристи - Юрій Крайняк, Ольга Большакова, Ігор Розкладай.

 

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації висловила протест проти рейдерского захоплення приміщення дирекції Концерну РРТ, яке відбувалося під виглядом мітінгу «за люстрацію та проти трансляції російських каналів».

 

Міліція відкрила кримінальне провадження за заявою Олександра Півнюка за статтею 358 Кримінального кодексу України (підробка документів). Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко припускав, що за фактом захоплення Концерну РРТ буде відкрито кримінальне провадження за статтею «рейдерство».

 

Увечері 29 вересня КРРТ було звільнено від осіб, які намагалися відсторонити від роботи гендиректора. Олександр Півнюк згодом повідомив, що після захоплення будівлі Концерну РРТ зникла і була знищена низка документів, у тому числі з бухгалтерського обліку.

 

30 вересня сам Костянтин Захаренко заявив у міліцію про викрадення, а низка працівників Концерну РРТ - про недопуск на робочі місця. Обидві заяви міліція долучила до кримінального провадження щодо ситуації в КРРТ. Олександр Півнюк пояснив, що працівників КРРТ, які напередодні брали участь у пікеті, не пустили до будівлі, щоб уникнути провокацій.

 

Нагадаємо, у квітні Олександр Півнюк став генеральним директором Концерну РРТ. Посада генерального директора Концерну РРТ була вакантною із січня 2013 року, коли Кабмін звільнив Вадима Самсоненка. Виконувачем обов'язків гендиректора був заступник гендиректора Костянтин Захаренко. Практично від моменту призначення Півнюка триває протистояння між прибічниками Захаренка та новим керівництвом.

 

З десяток працівників Концерну об'єдналися в координаційну раду та почали висувати новому керівництву звинувачення, починаючи від здачі об'єктів Концерну терористам і закінчуючи нібито намаганням довести КРРТ до банкрутства, а на його базі створити новий «Зеонбуд» - приватне підприємство, яке має стати провайдером цифрового телебачення.

 

У Держспецзв'язку, до підпорядкування якого входить Концерн, не виключають, що спротив частини колективу пов'язаний з аудитом і перевіркою діяльності КРРТ часів попереднього очільника - в. о. гендиректора Костянтина Захаренка. А за даними журналіста «Еспресо.TV» Артема Шевченка, щодо екс-керівництва навіть відкрито кримінальне провадження.

 

Пан Півнюк спершу не хотів коментувати конфлікту всередині колективу, мовляв, це внутрішні справи Концерну. Однак коли опоненти вийшли зі звинуваченнями на прес-конференцію, а після цього зірвали брифінг пана Півнюка і голови Держспецзв'язку Володимира Звєрєва, «Детектор медіа» вдалося поспілкуватися з гендиректором Концерну РРТ. В інтерв'ю він відкинув закиди, які йому висувають, та розповів про плани отримання ліцензії провайдера цифрового телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5811
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктория
3464 дн. тому
Все жду, когда же журналисты Телекритики начнут давать объективнуюи не заказаны информацию. В этом репортаже столько вранья, что даже читать стыдно!!!!!!! За 5 месяцев работы бузгалтера под руководством Пивнюка подделывали и скрывали документацию! А он говорит, что это было сделано за один день!! Как можно так нагло и беспредельно врать!!!! Только для того, что бы прикрыть свою шкуру! И это только про единичный случай! А остальное- ну врет же! Как Вы можете без проверки все это писать???!!!!! Где журналистская честь????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду