Готель у Трускавці подав до суду на місцевих журналістів з вимогою стягнути з них 108 тис. грн компенсації

Готель у Трускавці подав до суду на місцевих журналістів з вимогою стягнути з них 108 тис. грн компенсації

30 Вересня 2014
3717
30 Вересня 2014
18:38

Готель у Трускавці подав до суду на місцевих журналістів з вимогою стягнути з них 108 тис. грн компенсації

3717
Готель у Трускавці подав до суду на місцевих журналістів з вимогою стягнути з них 108 тис. грн компенсації
Готель у Трускавці подав до суду на місцевих журналістів з вимогою стягнути з них 108 тис. грн компенсації

ТОВ «Ріксос Прикарпаття» подало до суду на головного редактора видання «Трускавецький вісник» Володимира Ключака і журналіста Ігоря Костика і вимагає стягнути з них майже 108 тис. грн компенсації завданої матеріальної та моральної шкоди. Про це повідомили «Трускавецький вісник» та інтернет-видання Zaxid.net.

 

Приводом до позову стала опублікована 4 квітня стаття під заголовком «Профспілка проти адміністрації або Кому вигідний скандал?» (із сайту «Трускавецього вісника» статтю видалено).

 

«У вказаній статті та розміщених документах міститься критика підприємства, звинувачення у порушенні вимог законодавчих актів, приховування доходів, незаконна виплата заробітної платні, психологічний та моральний тиск на працівників, а також інша інформація що підриває ділову репутацію готельного комплексу, яку Відповідач 2 (Ігор Костик. - ТК) в скаргах подає як встановлені факти, а автор статті здійснює її поширення», - йдеться у позовній заяві.

 

На думку позивача, відповідачі своїми діями з поширення такої інформації завдали підприємству значних як збитків, які «Ріксос Прикарпаття» оцінює у майже 58 тис. грн, так і моральної шкоди, яку оцінює у 50 тис. грн.

 

Найбільших збитків, як стверджує підприємство, воно зазнало через розірвання кредитного договору з ПАТ «Банк інвестицій і заощаджень» на суму 1 млн грн. Ці кошти готельний комплекс «Ріксос Прикарпаття» планував спрямувати, зокрема, на проведення рекламної кампанії до травневих свят. Але 23 квітня отримав лист від банку про розірвання кредитного договору через появу в мережі інтернет статті «Профспілка проти адміністрації, або Кому вигідний великий скандал?». Унаслідок цього зірвалася рекламна кампанія, і це, на думку позивача, призвело до зменшення завантаженості готельного комплексу на 16,84%, порівняно з травневими святами 2013 року.

 

Відтак, «Ріксос Прикарпаття» просить суд зобов'язати Володимира Ключака та Ігоря Костика розмістити на інтернет-сторінці «Трускавецького вісника» спростування, а також стягнути з них 50 тис. грн морального відшкодування та близько 58 тис. грн відшкодування збитків.

 

Журналісти вважають позов політичним замовленням. «Я вважаю, що це є політичне замовлення. Я журналіст, який постійно піднімає політичні питання в регіоні. Думаю, що напередодні виборів є завдання, щоб мене нейтралізувати. Думаю, що це замовлення особисто проти мене. Зараз активізувалися різні кандидати. В мене є дані, що в «Ріксосі» теж певним чином готуються до виборів. У скаргах працівників, які вони додали до цієї заяви, є інформація, що до цього готелю зараз причетний депутат Єремеєв», - зазначив у коментарі Zaxid.net Володимир Ключак.

 

25 вересня розпочалося попереднє судове засідання у справі. Журналісти подали заперечення проти позову. Наразі у справі оголосили перерву до 9 жовтня.

 

Як пише Zaxid.net із посиланням на Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, офіційними засновниками ТзОВ «Ріксос-Прикарпаття» є ТОВ «Спецпроект-Перспектива», який контролює Ігор Єремеєв, і ТОВ «Інвестиції та розвиток». Власниками «Спецпроект-Перспектива» є Антон Бугайов, який свого часу був спостерігачем на виборах від Єремеєва, та Людмила Литвинюк. Власниками «Інвестиції та розвиток» є «регіонал» Ігор Гуменюк, Ірина Фрідман, Василь Мікулін та «Бланкербург Холдінг та Файненс Б.В.» (Амстердам).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3717
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду