Журналістці проекту «Наші гроші» погрожували саме за розслідування щодо Генпрокуратури – Денис Бігус

Журналістці проекту «Наші гроші» погрожували саме за розслідування щодо Генпрокуратури – Денис Бігус

23 Вересня 2014
5001
23 Вересня 2014
15:10

Журналістці проекту «Наші гроші» погрожували саме за розслідування щодо Генпрокуратури – Денис Бігус

5001
Журналістці проекту «Наші гроші» погрожували саме за розслідування щодо Генпрокуратури – Денис Бігус
Журналістці проекту «Наші гроші» погрожували саме за розслідування щодо Генпрокуратури – Денис Бігус

Керівник програми розслідувань «Наші гроші» на телеканалі ZIK Денис Бігус заявляє, що журналістці проекту Аліні Стрижак погрожували саме через розслідування щодо начебто незаконної діяльності заступника Генпрокурора України Анатолія Даниленка. Про це журналіст повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, в сюжеті програми «Наші гроші», який готувала Аліни Стрижак, йшлося про те, що родина пана Даниленка начебто вивела з державної власності 140 гектарів водойм поблизу сіл Хлепча та Солтанівка (Київська область) через фірму «Солтанівка-каскад». Сюжет також розповідав про маєток Анатолія Даниленка в селі Хлепча.

 

«Журналістка впродовж двох тижнів розроблювала тільки цю тему, тому у мене немає жодних варіантів, через що їй погрожували. До того ж, на момент погроз цю тему вже опрацювали документально. За два дні до приходу цього чоловіка вона їздила і знімала ці ставки, спілкувалася з охороною Даниленка, з'ясовуючи певні нюанси. Тож таким чином ми вже повідомили фігурантам про те, що знаємо про цю ситуацію і працюємо над нею», - сказав Денис Бігус.

 

Журналіст також повідомив, що сюжет Аліни Стрижак вийде в ефір телеканалу ZIK сьогодні, 23 вересня, о 22.35, а на YouTube канал завантажує відео раніше.

 

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відповів на повідомлення журналіста Дениса Бігуса у своєму Facebook.  Він заявив, що журналістка разом із співробітниками міліції складе фоторобот чоловіка, який погрожував їй та її родині. Пан Геращенко висловив сподівання, що протягом кількох днів правоохоронці знайдуть особу, що погрожувала журналістці програми «Наші гроші».

 

«Напряму Антон Геращенко допомогти в цьому нам не може - він просто порадив нам, куди звернутися, як написати заяву», - зазначив з цього приводу Денис Бігус.

 

За його словами, коментування фактів зловживання заступника Генпрокурора Анатолія Даниленка, які виявила Аліна Стрижак, теж не в компетенції радника міністра МВС. «Пан Геращенко міг би прокоментувати зміст сюжету хіба як топ-блогер, але не відповідно до своєї посади. Процесуально будь-які дії стосовно співробітників Генеральної прокуратури може робити СБУ, а не МВС. У нас прокуратура є наглядовим органом за МВС. Інша справа, що прокуратура досі не відреагувала, а нам би хотілося щось від неї почути», - зазначив пан Бігус.

 

Телеканал ZIK також записав відеозвернення з приводу погроз Аліні Стрижак, у якому керівник проекту Денис Бігус заявив, що не впевнений, що варто інформувати Генеральну прокуратуру про цей інцидент. Він також попередив, щоб надалі всі, хто мають якісь претензії щодо сюжетів програми, звертались особисто до нього.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5001
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду