З 2 жовтня - починаються тренінги «Антикорупційні журналістські розслідування» у Харкові, Запоріжжі і Одесі

З 2 жовтня - починаються тренінги «Антикорупційні журналістські розслідування» у Харкові, Запоріжжі і Одесі

18 Вересня 2014
2963
18 Вересня 2014
16:52

З 2 жовтня - починаються тренінги «Антикорупційні журналістські розслідування» у Харкові, Запоріжжі і Одесі

2963
З 2 жовтня - починаються тренінги «Антикорупційні журналістські розслідування» у Харкові, Запоріжжі і Одесі
З 2 жовтня - починаються тренінги «Антикорупційні журналістські розслідування» у Харкові, Запоріжжі і Одесі

Громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) в рамках проекту «Розвиток антикорупційної журналістики у південному та східному регіонах України» за підтримки Посольства США в Україні  запрошує журналістів та редакторів усіх видів ЗМІ взяти участь у триденному тренінгу «Антикорупційні журналістські розслідування» та професійному конкурсі розслідувань.

 

Взяти участь у проекті можуть журналісти з усієї України, однак перевага надаватиметься представникам півдня та сходу країни.

 

Тренінги відбудуться: 2-4 жовтня - Харків; 9-11 жовтня - Запоріжжя; 15-17 жовтня - Одеса.
Тренери: Олег Хоменок, Катерина Іванова, Олександр Бурмагін.



Участь у навчальному проекті надасть журналістам можливість підвищити професійний рівень з технології проведення журналістських розслідувань, покращити знання медійного законодавства, ознайомитись з найбільш поширеними схемами зловживань, прикладами антикорупційних розслідувань, методами розслідування.



Цільова аудиторія навчального проекту - українські журналісти та редактори, які проводять журналістські розслідування або мають певний навчальний чи практичний досвід та високу мотивацію їх проведення. 



Під час тренінгу учасники отримають відповіді на наступні запитання:

-Що таке корупція з точки зору закону та у суспільній свідомості?

-Які права та обов'язки журналіста, що займається розслідуванням?

-Як отримати доступ до публічної інформації?

-Що таке журналістське розслідування?

-Де ми знаходимо теми антикорупційних розслідувань?

-З якими проблемами стикаються журналісти під час розслідування?

-Як убезпечити себе під час проведення розслідування?

-Як спланувати та що робити під час розслідування?

-Які джерела інформації є у розслідувачів?

-Якими методами журналісти збирають інформацію під час розслідування?

-Як систематизувати зібрані дані у досьє розслідування?

-Як ефективно подати результати розслідування?

 

Учасники тренінгів будуть запрошені до участі у професійному конкурсі розслідувань, який відбудеться на початку 2015 року. Детальну інформацію про умови конкурсу отримають відібрані фактичні учасники проекту. На конкурс будуть прийняті роботи, оприлюднені після 1 жовтня 2014 року. Підсумки конкурсу буде підбито у березні 2015 року. Три перші призери отримають нагороди.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною. Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та передбачена компенсація витрат на проїзд.

 

Для участі у семінарі необхідно заповнити анкету-заявку не пізніше означеної нижче кінцевої дати в обраному місті проведення, яке ми заохочуємо обирати за географічною близькістю до вас. 

 

Дата проведення тренінгу/Кінцева дата подання заявки:

2-4 жовтня - Харків/ 26 вересня - до 12.00
9-11 жовтня - Запоріжжя/ 25 вересня - до 12.00
15-17 жовтня - Одеса/ 2 жовтня - до 12.00.

 

Кандидати мають додати до заявки приклад власного розслідування, або за його відсутності -найкращий, на їх погляд, авторський матеріал, який вийшов за останні півроку. Журналісти друкованих або онлайн-видань мають надіслати PDF-файл або гіперпосилання, а тележурналісти гіперпосилання на безкоштовні файлообмінники з вашими матеріалами або на YouTube. Адреса для надсилання матеріалів - irrp.org.ua@gmail.com. У листі вкажіть, будь ласка, П.І.Б. та назву проекту «Антикорупційні журналістські розслідування».

 

Із запитаннями звертайтеся на irrp.org.ua@gmail.com або за номером 067-547-22-33.

 

Групи учасників формуються на конкурсних засадах. Організатори повідомлятимуть запрошених учасників про участь якомога скоріше по мірі подання заявок і відбору, але не пізніше, ніж за 2 дні до початку тренінгів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2963
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду