Нацрада переконуватиме уряд виділити гроші на створення українських патріотичних серіалів - Артеменко

Нацрада переконуватиме уряд виділити гроші на створення українських патріотичних серіалів - Артеменко

11 Вересня 2014
4135
11 Вересня 2014
11:23

Нацрада переконуватиме уряд виділити гроші на створення українських патріотичних серіалів - Артеменко

4135
Нацрада переконуватиме уряд виділити гроші на створення українських патріотичних серіалів - Артеменко
Нацрада переконуватиме уряд виділити гроші на створення українських патріотичних серіалів - Артеменко

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що Нацрада намагатиметься переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів. Про це він сказав в ефірі 5-го каналу, повідомляє прес-служба мовника.

 

«Ненормально, що в Україні, де є професійні кадри, давно немає українського продукту. Є російські серіали, які купуються і немає українських - не створено умови. Мій колега Георгій Шверк, представник телевізійного комітету зустрічався із заступником міністра фінансів з нашої ініціативи, щоб передбачити якісь пільги, які б дали запуск українському виробництву», - повідомив Юрій Артеменко.

 

Він також заявив, що Нацраду не влаштовує, що у кінострічок, виробництво яких фінансується з державного бюджету, невелика, не масова аудиторія. «Я не хочу кривдити наших колег кінематографістів, але в цьому році близько 150-ти мільйонів гривень було закладено на державне фінансування кінопроектів, у нас було випущено багато фільмів, але їх аудиторія, давайте говорити чесно - скільки людей подивилося. Ми зараз хочемо поговорити з Держкіно, з нашими колегами, переконати уряд у тому, щоб спільно з телеканалами запустити виробництво серіалів, які підніматимуть дух патріотизму», - заявив пан Артеменко.

 

Водночас, за його словами, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує зайнятися регулюванням контенту українських телеканалів. «Ми хочемо війти до регулювання, не до цензури, контенту - так званих російських серіалів, які транслюються. Сьогодні я мав дуже приємну бесіду з керівником одного с телеканалів, який повідомив, що вони за власною ініціативою зняли з ефіру вже кілька серіалів, права на які вже викуплені, за які вже заплатили гроші, але вони вважають самі, що ці серіали показувати не треба», - заявив голова Нацради.

 

Варто нагадати, що 31 липня у відповідь на пікет Нацради з вимогою припинення трансляції російських серіалів та фільмів Юрій Артеменко відповів: «Лізти в контент - це не наше!» і заявив, що Державний орган-медіарегулятор не може просто так «вимкнути рубильник» каналам, які транслюють російську пропаганду.

 

Нагадаємо, генеральний директор медіагрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко заявив, що українські медіакомпанії повинні пускати гроші, призначені на закупівлю іноземних фільмів, на власне виробництво. За його словами, кількості грошей, яку українські канали направляють на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів. «Тільки одна з медіагруп російських заявляє про те, що від експорту в Україну вона отримує щорічно понад 30 млн доларів», - сказав він.

 

2 травня група «1+1 медіа» звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. Згодом група заявила, що з 12 травня з показу в ефірі телеканалу «2+2» будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також «1+1 медіа» розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру

 

Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи «1+1 медіа» щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

 

2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що російські фільми, які несуть в собі чіткі загрози національним інтересам України, мають бути заборонені до демонстрації в Україні. Через два дні у Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду