Головреда «Краматорської правди» після викрадення невідомими відсторонили від обов’язків

Головреда «Краматорської правди» після викрадення невідомими відсторонили від обов’язків

5 Вересня 2014
3296

Головреда «Краматорської правди» після викрадення невідомими відсторонили від обов’язків

3296
Головреда «Краматорської правди» після викрадення невідомими відсторонили від обов’язків
Головреда «Краматорської правди» після викрадення невідомими відсторонили від обов’язків

В. о. головного редактора газети «Краматорська правда» (Краматорськ, Донецька область), який повернувся додому з Дніпропетровську після затримання невідомими, відсторонили від посади. Про це Андрій Шталь повідомив в коментарі «Детектор медіа» особисто.

 

За словами журналіста, наразі він перебуває в Краматорську, і його життю нічого не загрожує. Він також заявив, що після свого повернення додому до Краматорська дізнався про відсторонення його від посади виконувача обов'язків головного редактора «Краматорської правди». Андрій Шталь підтвердив, що після цього виконувачем обов'язків головного редактора видання була призначена Віра Шелест. «Я не розумію, на яких підставах приймалося таке рішення. Газета повністю «висіла» на мені з квітня, коли від обов'язків керування «Краматорською правдою» відмовилася його головний редактор Римма Заболотна, оскільки я був одним з двох штатних кореспондентів, який міг виконувати обов'язки головреда та погодився на це», - зазначив журналіст.

 

Андрій Шталь також повідомив, що одразу після звістки про своє відсторонення він написав заяву про відпустку. «В мене накопичилося близько 50-и днів, які я можу використати для відпустки. Протягом цього періоду планую відпочивати», - сказав журналіст. Він планує продовжити працювати у газеті «Краматорська правда», «якщо така можливість буде і якщо інформаційна політика видання не суперечитиме журналістським нормам».

 

«Детектор медіа» звернулася за коментарем до приймальні виконавчого комітету Краматорської міської ради, де підтвердили той факт, що виконувачем обов'язків головного редактора газети «Краматорська правда» призначена Віра Шелест, а Андрій Шталь наразі перебуває у відпустці. За заявою керуючої справами виконкому Краматорської міської ради Наталі Чукової, раніше Віра Шелест працювала в області культури. Інформацію про причини прийняття рішення про її призначення на нову посаду та того, чи пов'язані кадрові зміни у виданні із інцидентом з затриманням Андрія Шталя, у Краматорській міськраді повідомити відмовилися. «Андрій Шталь як і раніше залишається журналістом газети. Людина пішла в відпустку, і хтось має виконувати його обов'язки протягом цього часу», - зазначила пані Чукова.

 

Нагадаємо, 31 серпня у Краматорську в.о. головного редактора міської комунальної  газети «Краматорська правда» Андрія Шталя  забрали з дому невідомі, через кілька годин його телефон вимкнувся, і після цього зв'язку з журналістом не було.  Дружина головреда звернулася в міліцію, правоохоронці зняли відбитки пальців і зафіксували факт зникнення. Один з двох чоловіків, які забрали журналіста, нібито був з батальйону «Дніпро-1», повідомила дружина Шталя прес-службі НСЖУ.

 

2 вересня від дружини журналіста стало відомо, що Андрій Шталь перебуває в Дніпропетровську і має змогу виїхати додому Водночас вона відмовилась говорити про причини затримання свого чоловіка.

 

Андрій Шталь працював у газеті «Краматорська правда» понад 20 років, у липні був призначений в. о. головного редактора. Як розповідають колеги, він залишався працювати у газеті під час окупації терористів ДНР, висвітлював події, що відбувалися в місті. Громадськість засуджувала його за «підтримку» ДНР. На порталі «Стихи.ру» журналіст публікував вірші, у яких  висловлювався проти Євромайдану, закликав знищувати вояків АТО, проте також виражав критичне ставлення до ДНР. Коли місто звільнила українська армія, Андрія Шталя неодноразово викликали до слідчих. За повідомленнями, журналіста звинувачували в співпраці з терористами.

 

Згідно з попередньою інформацією колег Андрія Шталя, 2 вересня колективу «Краматорської правди» було представлено нового головного редактора - Віру Шелест.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3296
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
3491 дн. тому
Декiлька фактiв - брехня!!!! Вiн нiколи не закликав знищувати вояків АТО!!! З терористами ДНР вiн не спiвпрацював!!! Але вiн дуже критично ставиться до влади! Але це не заборонено Законом!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду