Мирослав Откович став шеф-редактором департаменту журналістських розслідувань ZIK

Мирослав Откович став шеф-редактором департаменту журналістських розслідувань ZIK

4 Вересня 2014
6678

Мирослав Откович став шеф-редактором департаменту журналістських розслідувань ZIK

6678
Мирослав Откович став шеф-редактором департаменту журналістських розслідувань ZIK
Мирослав Откович став шеф-редактором департаменту журналістських розслідувань ZIK

Тележурналіст Мирослав Откович обійняв посаду шеф-редактора департаменту журналістських розслідувань телеканалу ZIK. Відповідну пропозицію він отримав від генерального продюсера Омеляна Ощудляка. Про це пан Откович повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

Журналіст розпочав співпрацю з телеканалом з 1 вересня. Наразі в обов'язки Мирослава Отковича входить керування виробництвом проектів журналістських розслідувань у рамках департаменту, зокрема, програм «Народний контроль», «Інсайдери» та «Люстрація».

 

Своїм головним завданням на посаді пан Откович вважає максимально відповідати журналістським стандартам, реагуючи при цьому на заклики, які робить суспільство. «Мова не йде про те, щоб наростити рейтинги, скоріше, ми ставимо за мету зберегти та підкоригувати існуючі проекти», - повідомив шеф-редактор.

 

За словами пана Отковича, наразі телеканал активно працює над адаптацією наявних на каналі проектів до складних умов, у яких перебуває Україна. «Ми розуміємо, що та ж програма «Люстрація» є цікавою глядачу, але наразі озвучувати заклики до неї трохи запізно. Задля вирішення ситуації будуть проводитися вибори, до яких суспільство повинно бути підготовлене. Тому ми збираємося запрошувати на ефіри ключових гравців української політики, які, на думку соціологів, мають найбільші шанси потрапити в парламент. Ті, хто погодиться, матимуть можливість довести глядачам свою реальну позицію щодо зміни вектору української політики. Вважаю за потрібне також повідомляти нашим глядачам про те, хто відмовиться від нашого запрошення, тому що, на мою думку, це буде означати, що вони уникають прозорих розмов і їм є що приховувати», - наголосив Мирослав Откович.

 

Він також повідомив, що ZIK доведеться стати більш гнучким, аби оперативно інформувати аудиторію про нові події в Україні.

 

Також, за його словами, департамент журналістських розслідувань готує новий проект, присвячений висвітленню подій на сході України. «Це вже не АТО, вважаю, що потрібно називати речі своїми іменами: ми будемо розказувати українцям про події війни. Робота над програмою буде здійснюватися на базі нашого оснащення для прямих включень, але програма зможе вийти в ефір тільки після повної укомплектації штату», - заявив Мирослав Откович. Він також повідомив, що наразі ZIK шукає досвідчених журналістів, які б погодилися працювати в зоні підвищеної небезпеки, аби робити для телеканалу сюжети і включення зі сходу.

 

На запитання «Детектор медіа» про те, чи буде він виходити в ефір у якості ведучого, пан Откович, відповів, що не вважає це своїм ключовим обов'язком, але й не заперечує такої можливості. «Можливо все. Зараз усі журналісти працюють там, де це найбільш потрібно на поточний момент. Якщо мені потрібно буде вийти в ефір - я це зроблю, але головне не те, хто саме буде ведучим певних включень, а те, яким чином буде підготовлена сама програма. Я вважаю за доцільне робити акцент на тому, щоб удосконалювати рівень роботи над проектами, і не виправдовую деякі ситуації на телеканалі, коли матеріал явно потрібно було доопрацювати, але цього не зробили, наприклад, за браком часу», - заявив він.

 

На запитання, чому саме він вирішив співпрацювати з телеканалом, Мирослав Откович відповів, що цьому послугували його хороші стосунки з генеральним директором ZIK Дмитром Добродомовим і те, що регіональний канал, орієнтований на західноукраїнського глядача, наразі переформатовується в загальнонаціональний.

 

Раніше Мирослав Откович працював на каналах НТН, «1+1» (ТСН) і ТВі. Останнім місцем його роботи був телеканал ICTV. За словами журналіста, пропозиція про співпрацю з каналом ZIK надійшла йому в той час, коли він був у відпустці.

 

Як писала «Детектор медіа», в новому осінньому телесезоні телеканал ZIK запустить телепроект про героїв АТО під робочою назвою «По живому», хард-ток-шоу Drozdov і розширить лінійку «Наших грошей» до трьох програм.

 

Нагадаємо, 1 вересня телеведучий Сергій Дорофєєв, який із травня працював креативним продюсером ZIK, припинив співпрацю із ZIK. Зі слів генерального директора ZIK Дмитра Добродомова, причиною цього стало те, що пан Дорофєєв отримав пропозицію про роботу з-за кордону.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - micto.cz

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду