З полону терористів «ЛНР» звільнено знімальну групу каналу «112 Україна» (ВІДЕО)

З полону терористів «ЛНР» звільнено знімальну групу каналу «112 Україна» (ВІДЕО)

3 Вересня 2014
4532

З полону терористів «ЛНР» звільнено знімальну групу каналу «112 Україна» (ВІДЕО)

4532
З полону терористів «ЛНР» звільнено знімальну групу каналу «112 Україна» (ВІДЕО)
З полону терористів «ЛНР» звільнено знімальну групу каналу «112 Україна» (ВІДЕО)

Знімальну групу телеканалу «112 Україна» - журналістку Ганну Іваненко та оператора Назара Зоценко, яких два з половиною тижні утримували в заручниках представники терористичної організації «ЛНР», звільнено за підтримки російського телеканалу LifeNews. Про це ведучі «112 Україна» розказали в ефірі телеканалу.

 

На зв'язок вийшла журналістка Ганна Іваненко. Вона повідомила, що наразі з нею і з її колегою-оператором все гаразд: «Почуваємо себе добре, руки, ноги цілі. У оператора теж все добре».

 

Згідно з повідомленням телеканалу, терористи затримали співробітників «112 Україна» біля міста Ровеньки (Луганська область), коли ті їхали знімати спеціальний репортаж про передачу полонених українських військових на прохання представників Міністерства оборони України. «Ми заїхали на територію, контрольовану людьми, які називають себе «ополченням Донбасу». Перший блокпост проїхали нормально, а на другому нас затримали», - повідомила Ганна Іваненко в прямому ефірі телеканалу.

 

За її словами, журналістам не пояснювали про причини їх затримання. «Тут ніхто нічого не пояснює», - зазначила пані Іваненко.

 

За повідомленням «112 Україна», телеканал прийняв рішення закрити всю інформацію про полон журналістів, оскільки це могло зашкодити складному процесу перемовин. Канал поінформував, що до визволення співробітників були залучені «всі можливі канали та переговорники з обох боків». «Особлива подяка журналістам російського телеканалу LifeNews, які під особисті гарантії вивезли наших журналістів з території, контрольованої бойовиками», - повідомила ведуча в ефірі телеканалу.

 

Наразі Ганна Іваненко та Назар Зоценко перебувають у безпеці.

 

 

Нагадаємо, невідомою залишається доля харківського журналіста та активіста «Спілки української молоді» Романа Черемського, який, згідно з повідомленням його брата Костянтина, був затриманий у Ровеньках разом зі знімальною групою телеканалу «112 Україна».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду