Двох затриманих під Маріуполем російських журналістів «Дождя» і  Forbes відпустили

Двох затриманих під Маріуполем російських журналістів «Дождя» і Forbes відпустили

2 Вересня 2014
4496

Двох затриманих під Маріуполем російських журналістів «Дождя» і Forbes відпустили

4496
Двох затриманих під Маріуполем російських журналістів «Дождя» і  Forbes відпустили
Двох затриманих під Маріуполем російських журналістів «Дождя» і  Forbes відпустили

Вчора,1 вересня, бійці українського добровольчого батальйону «Азов» затримали в районі Маріуполя (Донецька область) двох російських журналістів - кореспондента телеканалу «Дождь» Тимура Олевського і співробітника російського видання Forbes Орхана Джемаля. Через кілька годин журналістів відпустили, і Тимур Олевський вийшов в прямий ефір телеканалу, повідомляє «Дождь».

 

Кореспондент «Дождя» Тимур Олевський не виходив на зв'язок протягом приблизно шести годин - з 16.00 по за київським часом. 1 вересня вдень він був у Маріуполі і мав вийти в ефір, але перестав відповідати. Замість нього трубку почав брати хтось інший.

 

«Дождь» повідомляє, що  Тимур Олевський разом з Орханом Джемалем прямували з Маріуполя у бік захопленого російськими регулярними військами Новоазовська (Донецька область). В дорозі вони були затримані бійцями українського добровольчого батальйону «Азов». Вони утримували журналістів протягом декількох годин, після чого відпустили. Тимур Олевський повідомив редакції, що знаходився в підвальному приміщенні «з мішком на голові».

 

Близько 23.45 за московським часом вони вийшли на зв'язок. На той час, як повідомляє телеканал, з ними все було гаразд.

 

«Нас зупинили з моїм колегою Орханом Джемалем для перевірки документів, вони викликали питання у бійців на блокпосту, і після цього ми приїхали в розташування батальйону "Азов", щоб їх перевірили. Ось це час, який я не виходив на зв'язок, документи перевіряли, ну, і, напевно, нас теж якимось чином. Акредитації та інші речі. Просто там так прийнято, що телефонами користуватися не можна, тому ви не могли до мене додзвонитися. Зараз все добре, і ми продовжуємо працювати. І навіть, думаю, зробимо дивовижний репортаж з батальйоном "Азов", який нам пообіцяли після цієї перевірки керівники цього підрозділу», - розповів Тимур Олевський.

 

Нагадаємо, саме російський журналіст Тимур Олевський у своєму Facebook з посиланням на інформацію місцевих жителів повідомив, що російські війська зайшли в Донецьк і розквартировуються.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду