Журналісти «Еспресо TV», що перебувають в оточенні під Іловайськом, живі

Журналісти «Еспресо TV», що перебувають в оточенні під Іловайськом, живі

30 Серпня 2014
5009

Журналісти «Еспресо TV», що перебувають в оточенні під Іловайськом, живі

5009
Журналісти «Еспресо TV», що перебувають в оточенні під Іловайськом, живі
Журналісти «Еспресо TV», що перебувають в оточенні під Іловайськом, живі

Журналіст телеканалу «Еспресо TV» Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, що разом з українськими військовими перебувають станом на 13.00 30 серпня в оточення під Іловайськом (Донецька область), вийшли на зв'язок. Про це повідомляє сайт каналу.

 

Разом із співробітниками телеканалу «Еспресо TV»  в оточенні перебуває журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков.

 

Як повідомляє телеканал, журналісти стверджують, що все ще перебувають в оточенні, але живі і непоранені. Перед цим один з журналістів каналу виходив на зв'язок о 6.00 ранку.

 

«Еспресо TV» повідомляє також, що сьогодні, 30 серпня, з оточення вийшло більше сотні військових, але значна частина українських вояків, в тому числі і журналісти «Еспресо TV» заблоковані російськими десантниками.

 

Редакція каналу «Еспресо TV» звернулася до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область). 

 

Перед цим рідні, близькі та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдили заяву, у якій вимагають від уряду України врятувати журналістів, які знаходяться в оточенні під Іловайськом (Донецька область), будь-яким можливим способом.

 

Нагадаємо, 29 серпня четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався. 

 

Станом на 30 серпня в оточенні під Іловайськом знаходяться троє українських журналістів. 25 серпня в оточення потрапили журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, які щодня виходили на зв'язок з редакцією і 28 серпня підготували черговий репортаж про бойові дії у зоні АТО. Разом з ними перебуває також журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду