Батальйон «Айдар» затримав луганську журналістку Оксану Лащонову, яку звинувачують у підтримці терористів

Батальйон «Айдар» затримав луганську журналістку Оксану Лащонову, яку звинувачують у підтримці терористів

26 Серпня 2014
5978

Батальйон «Айдар» затримав луганську журналістку Оксану Лащонову, яку звинувачують у підтримці терористів

5978
Батальйон «Айдар» затримав луганську журналістку Оксану Лащонову, яку звинувачують у підтримці терористів
Батальйон «Айдар» затримав луганську журналістку Оксану Лащонову, яку звинувачують у підтримці терористів

25 серпня батальйон територіальної оборони «Айдар» затримав у місті Щастя Луганської області луганську журналістку Оксану Лащонову, яка останнім часом працювала головним редактором «Луганської правди» і власкором російського ресурсу pravda.ru. її звинувачують у підтримці терористів. Про це повідомив у своєму блозі на «Українській правді» луганський публіцист і блогер Сергій Іванов, ця інформація підтверджується в повідомленні «Айдару», яке цитує LB.ua.

 

«Батальйон "Айдар" затримав луганського журналіста Оксану Лащонову, яка протягом тривалого періоду часу підтримувала терористів, розпалювала війну та обслуговували інтереси лідерів місцевої Партії регіонів, зокрема голови обласної ради Валерія Голенка», - йдеться в повідомленні «Айдару».

 

«Контррозвідка батальйону "Айдар" затримала в м. Щастя луганську журналістку Оксану Лащонову (вона ж Злата Волконська), - написав Сергій Іванов. - Кілька останніх місяців вона працювала головним редактором "Луганської правди", що належить єфремовському протеже Володимиру Гончарову, а перед цим довгі роки трудилася журналістом божевільної луганської газети "ХХІ-й век", що спонсорується відомим луганським гангстером-українофобом Кривобоковим, які мають багатий кримінальний послужний список і вогнепальну поранення в анус (це не жарт - це Луганськ)».

 

«Я добре знаю Лащонову, тривалий час ми дружили і, бачить Бог, я не бажаю їй зла, незважаючи на те, що на початку російської окупації вона викладала в мережу фотографії членів моєї сім'ї, місце їх роботи і наші адреси і навіть незважаючи на те, що вона є одним з найрадикальніших ненависників України, яких я коли-небудь зустрічав», - розповів пан Іванов.

 

Зі слів Сергія Іванова, від початку окупації пані Лащонова «щільно співпрацювала з "нашимиребятамі" і російськими і сепаратистськими медійниками, які фіксували постановочні обстріли Луганська, мала вільний доступ до керівництва терористичної організації ЛНР».

 

За даними «Айдару», Оксана Лащонова тимчасово проживала в місті Старобільську Луганської області і була затримана під час поїздки до Луганська за речами.

 

Водночас Луганське обласне відділення Комітету виборців України стверджує, що останніми днями Оксана Лащонова проживала в Києві, а в Луганськ поїхала за речами для дитину, яку планувала влаштувати в школу в столиці. Її затримали, коли вона поверталася з Луганська, приблизно о 10-й годині ранку.

 

«Станом на 14.30 (25 серпня. - ТК) про місцезнаходження Лащонової чоловікові і друзям не було відомо. В ЛОВ КВУ звертають увагу, що Оксана Лащонова була затримана у зв'язку з її професійною журналістською діяльністю. У зв'язку із цим інцидентом у батальйон «Айдар» нами було направлено запит, але відповіді не отримано», - йдеться в повідомленні Луганського обласного відділення Комітету виборців України, яке цитує «Остров».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - xxivek.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5978
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду