Через побутову сварку побито головного редактора журналу «Плантатор»

Через побутову сварку побито головного редактора журналу «Плантатор»

22 Серпня 2014
4331

Через побутову сварку побито головного редактора журналу «Плантатор»

4331
Через побутову сварку побито головного редактора журналу «Плантатор»
Через побутову сварку побито головного редактора журналу «Плантатор»

20 серпня через побутовий сусідський конфлікт стався напад на головного редактора київського журналу «Плантатор» Оксану Руженкову. Про напад і побиття журналістка повідомила «Телекритиці» особисто.

 

Інцидент стався у Солом'янському районі Києва. За словами Оксани Руженкової, на неї здійснила напад сусідка через конфлікт між її сином та сином журналістки. Підлітки посварились через те, що син сусідки начебто вигукував у дворі проросійські гасла.

 

Як стверджує головред «Плантатора»,  сусідка прийшла до її квартири, побила собаку і зчинила галас. У відповідь Оксана Руженкова пішла до дому нападниці, аби з'ясувати причину конфлікту між дітьми. «Сусідка почала кричати, а потім кинула у мене чайник з кип'ятком. Вона збігла з третього поверху, повалила мене на асфальт і почала бити ногами і погрожувати смертю моєму синові», - сказала пані Руженкова.

 

Після інциденту Оксану Руженкову «швидка» відвезла до лікарні №17 Києва. Сьогодні, 22 серпня, головред пройшла судмедекспертизу: «Мені діагностували легкі тілесні ушкодження і струс мозку».

 

Одразу після інциденту обидві громадянки викликали міліцію. Оксана Руженкова заявила про те, що її побили, сусідка - про те, що побили її сина.

 

Пані Руженкова стверджує, що у міліції у неї не прийняли заяву про напад і побиття. Однак помічник начальника Солом'янського  РВУ Ірина Левченко це заперечує. «Відкрито два кримінальні провадження: перше - про побиття дитини, друге - про побиття жінки», - повідомила «Телекритиці» Ірина Левченко. Обидва кримінальні провадження зараз розслідують правоохоронці.

 

«Телекритиці» вдалось зв'язатись із жінкою, яку пані Руженкова звинувачує у нападі: вона повністю заперечує свою провину і відкидає будь-які звинувачення. Опонентка журналістки також погрожує, що після того, як її сім'ю звинуватили у сепаратизмі, вона подасть до суду за наклеп.

 

Наступного дня, 21 серпня, після дзвінка Оксани Руженкової на місце інциденту виїхала знімальна група телеканалу ТВі. Як повідомила «Телекритиці» журналістка каналу Наталія Фолюрчук, вона може підтвердити, що у головреда «Плантатора» були синці на руках та ногах. Чи вийде на телеканалі сюжет про побиття головреда, наразі невідомо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду