Нацрада оголосила попередження за відсутність мовлення «Меню-TV» і Z TV, який став «Життя телеканалом»

Нацрада оголосила попередження за відсутність мовлення «Меню-TV» і Z TV, який став «Життя телеканалом»

22 Серпня 2014
6329

Нацрада оголосила попередження за відсутність мовлення «Меню-TV» і Z TV, який став «Життя телеканалом»

6329
Нацрада оголосила попередження за відсутність мовлення «Меню-TV» і Z TV, який став «Життя телеканалом»
Нацрада оголосила попередження за відсутність мовлення «Меню-TV» і Z TV, який став «Життя телеканалом»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження за відсутність мовлення телекомпаніям ТОВ «Ілоніт-ТВ» (телеканал «Меню-TV», що входить до UMH Group Сергія Курченка) і ТОВ «Підлітковий канал» (телеканал Z TV, що змінює логотип на «Життя телеканал»). Відповідні рішення Нацрада ухвалила на засіданні 21 серпня.

 

Позапланова перевірка каналу «Меню-TV» зафіксувала відсутність супутникового мовлення станом на 4 серпня. За словами заступника голови Нацради Григорія Шверка, канал не мовить кілька місяців.

 

Під час перевірки керівництво компанії пояснило припинення мовлення скрутним фінансовим становищем. Компанія не змогла вчасно оплатити послуги зв'язку, тому 1 липня було відключено сигнал каналу «Меню-TV» від супутника Amos-2. За словами керівництва каналу, станом на 4 липня компанія виконала свої грошові зобов'язання перед оператором телекомунікацій. «Меню-TV» стверджує, що планує відновити мовлення на початку вересня.

 

Нацрада дала компанії два тижні на усунення порушень.

 

Нагадаємо, раніше інтернет-видання «Дуся» повідомило, що медіахолдинг UMH Group Сергія Курченка вирішив закрити свій телеканал «Меню-TV».

 

Що стосується телеканалу Z TV, то, за даними моніторингів від 20 березня та 6 серпня канал не здійснює мовлення на супутнику. Однак представнику Нацради не вдалося провести 15 серпня призначену позапланову перевірку каналу через те, що керівництво компанії перебувало поза межами країни, всі документи разом з печаткою знаходилися у керівництва, а присутній представник компанії Олексій Базика не був уповноважений приймати перевірку. Представник компанії також не зміг повідомити Нацраді точну адресу каналу, оскільки вказана в ліцензії фактична і юридична адреса (Київ, Шовковична, 21, офіс 2) використовується лише як поштова скринька.

 

На засіданні Нацади Олексій Базика підтвердив, що мовлення каналу відсутнє. «Це викликано фінансовими проблемами. Ми подали заяву на зміни до ліцензії. У компанії з'явився новий власник, але фінансування розпочнеться тільки після того, як будуть внесені зміни до ліцензії», - сказав представник каналу.

 

Нацрада дала компанії місяць на усунення порушень.

 

Разом з тим Нацрада ухвалила рішення про переоформлення ліцензії ТОВ «Підлітковий канал» у зв'язку зі зміною логотипа Z TV на «Життя телеканал» і зміною власника. Нагадаємо, що власником компанії став Ігор Драчук. Канал колись входив до медіагрупи корпорації UBG бізнесмена Руслана Демчака, який втратив частину свого бізнесу після утримання в СІЗО під час парламентської виборчої кампанії у 2012 році. Z-TV був молодіжним каналом, а «Життя телеканал» планується більш соціальної спрямованості, повідомив представник каналу Олексій Базика.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6329
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду