Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на «РЕН-ТВ» і підтвердив, що переїжджає в Україну

Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на «РЕН-ТВ» і підтвердив, що переїжджає в Україну

21 Серпня 2014
10969

Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на «РЕН-ТВ» і підтвердив, що переїжджає в Україну

10969
Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на «РЕН-ТВ» і підтвердив, що переїжджає в Україну
Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на «РЕН-ТВ» і підтвердив, що переїжджає в Україну

Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» на телеканалі «Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на російському каналі «РЕН-ТВ» та заявив, що до російських новин він більше не має відношення. Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Сегодня».

 

Телеведучий підтвердив, що припинив співпрацю з російським каналом «РЕН-ТВ», і заявив, що не знав про зміст сюжету про розстріл українських добровольців в зоні АТО, який вийшов в його випуску новин на «РЕН-ТВ».  

 

Нагадаємо, нещодавно ведучий Олексій Суханов в ефірі новин «РЕН-ТВ» анонсував «ексклюзивний відеорепортаж» журналіста Станіслава Григор'єва та оператора Олега Серебрякова про обстріл автобусу «Правого сектора» терористами, внаслідок чого загинуло 12 українських добровольців, які воюють з сепаратистами на Донбасі. У сюжеті російський журналіст запитував у помираючого солдата «Ви звідки?», а оператор знімав, як терорист телефонує матері вбитого українського солдата і повідомляє про те, що вони його вбили.

 

Видання «Дуся» написало, що Олексій Суханов прославляє у Росії терористів, що знущаються над матір'ю загиблого. Вчинок телеведучого отримав великий резонанс в Україні. У відповідь Олексій Суханов, який неочікувано опинився в центрі скандалу,  заявив, що припиняє роботу в Росії.

 

«Так, з новин «РЕН-ТВ» я пішов і більше там не працюю. Можу сказати тільки одне: я винен у тому, що затягнув з прийняттям рішення про звільнення, наївно вважаючи, що, перебуваючи в Росії, зможу хоч якось згладжувати гострі кути і небагато, нехай зовсім небагато, але спокійніше і адекватніше подавати інформацію про Україну, що, власне, і робив весь цей час. Але я сильно затягнув з рішенням про звільнення з «РЕН-ТВ», і в цьому моя помилка», - підтвердив журналіст газеті «Сегодня» інформацію про свій розрив з російським телеканалом.

 

Він також заявив, що повинен вибачитися за сюжет, який вийшов на каналі «РЕН-ТВ», і запевнив, що не знав про його зміст. «Що стосується сюжету, який і став причиною скандалу, то в новинах часто буває так, що сюжет приходить "під ефір". І цей сюжет я вперше дивився разом з глядачами. Я хочу вибачитися за цей сюжет, створенням якого я не займався, але який з'явився в тому випуску новин, який мені довелося вести. Якби у мене була можливість побачити цей сюжет до початку випуску, то я б знайшов спосіб заявити про свою позицію в ефірі», - сказав Олексій Суханов.

 

Телеведучий також запевнив, що не має наразі ніякого відношення до новин російських телеканалів і вибачається за те, що відбувається зараз в інформаційному просторі. «Для моїх колег це було дуже несподівано. Можливо, комусь це було навіть неприємно. Але, з іншого боку, про те, що я підтримую українців, цілісність і незалежність їхньої держави, знають і в Росії, і в Україні. Я отримав дуже багато смс-повідомлень зі словами підтримки - як від українських, так і від російських колег. Я щиро вдячний за підтримку, але тут найголовніше - розуміти самому, чому ти поводишся так чи інакше. У мене зараз є відчуття безсилля, коли я не можу вплинути на загальну ситуацію. Я ніколи не підтримував війну в Україні, в чому мене зараз звинувачують. Але зараз часи такі: у людей дуже сильно оголені нерви, багато речей сприймаються інакше. Тому я просто хочу попросити пробачення за те, що відбувається в інформаційному просторі, а також заявити, що я більше не маю відношення до російських новин. Я не поділяю поглядів, прийнятих в російських ЗМІ на війну, яку ведуть проти України...», - заявив Олексій Суханов.

 

Він також повідомив, що давно прийняв рішення звільнитись з російського телеканалу, але остаточно все вирішив, коли почалася нова хвиля цькування співака Андрія Макаревича після його концерту в Слов'янську. «Я дійсно довго сподівався, що, працюючи в Росії, зможу хоч трохи згладжувати конфлікт. Думав, що піду, а на моє місце прийде людина, якій буде по барабану, що говорити в ефірі. Мене дуже багато що пов'язує з Україною, і мені не все одно, як і що про неї говорять. Я до останнього був упевнений в тому, що це мій посильний вклад в згладжування конфлікту», - переконує пан Суханов.

 

Телеведучий, що має російське громадянство, сказав, що не думає, що йому можуть заборонити в'їзд в РФ через його співпрацю з українським каналом: «Я не вважаю, що вчинив злочин - просто у мене є своя точка зору. І навряд чи це може стати приводом заборонити мені в'їзд. Там не все настільки погано. З приводу зміни громадянства я поки не думав. Зараз я продовжую збирати документи, необхідні для отримання посвідки на проживання в Україні. А жити я буду, як і раніше, в Києві».

 

Телеведучий також підтвердив, що продовжить вести ток-шоу «Говорить Україна». «Тут немає політики - і це щастя! Мені подобається цей проект, тому що тут ми обговорюємо історії реальних людей і намагаємося їм допомогти. На щастя, в багатьох випадках допомогти дійсно виходить», - переконує телеведучий.

 

Нагадаємо,  14 серпня офіс телекомпанії «Україна» пікетували представники організації «Справжній Майдан», які протестували проти показу серіалу «Інтерни», у якому грає російський актор Іван Охлобистін, що закликав вбивати українців. Пікетувальники згадали також і про ведучого Олексія Суханова, який на той момент працював одразу на двох телеканалах, повідомляє «Цензор.нет». У відповідь керівник ефірного промо телеканалу Світлана Бережна заявила, як пише «Дуся», що російський серіал показують через високі рейтинги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду