Ігор Гужва намагається відхреститися від фіктивної фірми, яка дала «Вестям» 93 млн.грн.

Ігор Гужва намагається відхреститися від фіктивної фірми, яка дала «Вестям» 93 млн.грн.

20 Серпня 2014
5227

Ігор Гужва намагається відхреститися від фіктивної фірми, яка дала «Вестям» 93 млн.грн.

5227
Ігор Гужва намагається відхреститися від фіктивної фірми, яка дала «Вестям» 93 млн.грн.
Ігор Гужва намагається відхреститися від фіктивної фірми, яка дала «Вестям» 93 млн.грн.

Ковпаківський районний суд міста Суми 21 липня засудив мешканця Харкова, який придбав за 100 доларів МПП «Ледис», яке згодом позичило 93 млн. грн. на діяльність медіахолдингу «Вести»  (ТОВ «Вісті Мас-Медіа») у Києві, генеральним директором і власником якого називає себе Ігор Гужва. Про це повідомляє сайт «Наші гроші» з посиланням на вирок суду.

 

Суд встановив, що харків'янин попередньо домовився з невстановленими особами і фіктивно купив фірму з метою прикриття незаконної діяльності.  Засуджений розповів, що напочатку 2011 року до нього звернувся невідомий і запропонував оформити на своє ім'я фірму за винагороду у $100. Після згоди його привезли у Суми, де у квітні 2011 року у нотаріуса він підписав документи на придбання МПП «Ледис», за що отримав обіцяні 100 доларів.

 

Таким чином він став засновником, директором і головним бухгалтером підприємства, однак насправді жодного дня там не працював.  Натомість невстановлені особи, як їх називає суд, отримали змогу від його імені вільно розпоряджатись грошовими коштами, які надходили на банківські рахунки МПП «Ледис». Враховуючи те, що харків'янин щиро розкаявся у вчиненому і раніше не був судимий, суд затвердив його угоду з прокуратурою про визнання винуватості і стягнув з нього 8500 грн. штрафу.

 

Як повідомляють «Наші гроші» з посиланням на Інформаційно-ресурсний центр, з квітня 2011 року і до цих пір засновником і директором МПП «Ледис» офіційно є Дмитро Кулєшов з Харкова. У 2013 році через МПП «Ледис» пройшло 93,63 млн грн. для медіахолдингу «Вісті».

 

Спочатку ТОВ «Торггазстрим ЛТД» перерахувало гроші зі свого рахунку у «Реал банку» на рахунки фірми «Ледис», а вона - ТОВ «Вісті Мас-Медіа». В обох випадках призначення платежу - «надання поворотної фінансової допомоги».

 

Генеральний директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва так прокоментував для «Української правди» кредит фіктивної фірми «Ледис»: «Ми мали з ними відносини тільки як одержувачі від них фінансової допомоги на поворотній основі. З ким ця компанія контактувала до того, від кого отримувала гроші, я не знаю... Ми цю компанію доступними нам засобами перевірили. На той момент ми не виявили її зв'язків із сумнівними фірмами. Вона не фігурувала в якихось кримінальних виробництвах. Принаймні нам цього виявити не вдалося».

 

Також, за словами Ігоря Гужви, про існування ТОВ «Торггазстрим ЛТД»  він дізнався начебто тоді, коли цю інформацію повідомили податківці. «Наскільки я знаю, слідство зараз намагається прив'язати мене до Торггазстриму, нібито ця фірма пов'язана зі мною. Але це брехня», - заявив пан Гужва журналісту  Мустафі Наєму.

 

Як повідомляють «Наші гроші», засновником і директором ТОВ «Торггазстрим ЛТД» є Олександр Буряк з Харкова. «Як відомо, дуже багато номінальних директорів і засновників фірм з орбіти Сергія Курченка - саме з Харківщини. Сімферопольське ТОВ «Торггазстрим ЛТД» входило в структуру «Газ України 2009» Курченка. Харківським «Реал банком», у якому було відкрито рахунок «Торггазстрим ЛТД», також володіє Курченко в парі з компанією «Сім'ї»», - пише видання.

 

Нагадаємо, 20 серпня Державна фіскальна служба України (колишнє Міністерство доходів і зборів України) підтвердила «Детектор медіа», що  Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління  Міндоходів у Сумській області провадиться досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

22 травня податкова міліція арештувала рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» (газета  «Вести») та його гендиректора Ігоря Гужви. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади.

 

Водночас Міністерство доходів і зборів України повідомило, що, починаючи із квітня, податкова міліція розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності окремих фінансових установ України. «Зокрема, встановлено, що рядом підприємств, у тому числі ТОВ "Торггазстрим ЛТД" (м.Сімферополь), протиправна діяльність якого на сьогодні є предметом перевірки правоохоронних органів, було перераховано 93,6 мільйона гривень на адресу Сумського приватного підприємства. Повідомляємо, що це підприємство впродовж тривалого часу декларує відсутність господарської діяльності. У подальшому вказані грошові кошти перераховано ТОВ "Вісті Мас-Медіа"», - йдеться в повідомленні.

 

22 травня у приміщеннях ТОВ «Вісті Мас-Медіа», яке розташоване за адресою: місто Київ, вул. Червоноармійська 6-о, було проведено санкціонований обшук.

 

Із 1 серпня у газети «Вести» змінився засновник і видавець: замість ТОВ «Вісті мас-медіа» ним стало ТОВ «Інновація і рішення». 

 

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ТОВ «Інновація і рішення» - нова компанія, зареєстрована 17 червня цього року. Компанія знаходиться за адресою: Київ, вул. Якіра, 10-А. Її власником і керівником (з 5 серпня) є Кошевой Андрій Костянтинович, розмір статутного фонду компанії - 19 млн грн.

 

«Це процеси, пов'язані з оптимізацією нашого внутрішнього корпоративного управління. Власник залишився попередній - це я. І, власне, інших змін не відбулося», - сказав у коментарі «Детектор медіа» головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва, коментуючи зміни.

 

Ірина Андрейців для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду